Svátek má Jaroslav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Už je to tady! Šumperský Hafan 2012 má termín 16. září

Hafan--fotoJiž po šesté se sejdou psi různých ras, velikostí, barev, stáří i tvarů, s rodokmenem i voříšci z ulic s početnými doprovody svých dvounohých páníčků. V neděli 16. září jim bude patřit nádvoří Pavlínina dvora v Šumperku. Bude se konat šestý ročník velké psí soutěže Šumperský hafan 2012.

Tuto stále oblíbenější soutěž psí miss, která se poprvé konala v roce 2006, opět pořádá Liga na ochranu zvířat, Vlastivědné muzeum v Šumperku a informační portál sumpersko.net.

Patronkou letošního ročníku je paní Karla Mornstein - Zierotin ze zámku Bludov. Porota složená z odborníků, ale i laických příznivců psů z kulturního a společenského života bude pečlivě vybírat Nejhezčího, Nejroztomilejšího hafana, Nejposlušnějšího a NEJ hafana. Celým rodinným odpolednem bude již třetím rokem provázet herečka Divadla Šumperk Olga Kaštická.

Držíme se tradice,“ říká předsedkyně Ligy na ochranu zvířat Vlaďka Venoušová a pokračuje: “Titul Nejroztomilejší získá ten pejsek, který okouzlí hlavně svoji originalitou. Umí váš pejsek poslouchat? Pak se vám bude zamlouvat disciplína v kategorii Nejposlušnější hafan, kde jako na cvičišti se posuzují provedené úkoly.“ Šumperský hafan je také o originalitě. Příležitost mají i Ti, kteří dávají přednost uměleckému projevu se svým čtyřnohým kamarádem. To je stručně řečeno o kategorii Nejšikovnější hafan – nejpovedenější kousek. Absolutním vítězem a HAFANEM roku 2012 se stane ten pejsek, který ve všech disciplínách obdrží nejvíce bodů.

V letošním roce se také uskuteční druhý ročník internetové soutěže Hafan Sympaťák. Soutěžící pejsci při registraci budou vyfoceni se svými startovními čísly, ještě před zahájením soutěží, aby na fotkách nevypadali unaveně. Hlasováním na stránkách informačního portálu sumpersko.net si zvolíte svého psího sympaťáka, který také obdrží hezké ceny od sponzorů soutěže. Vyhlášení výsledků bude již tradičně na počátku prosince.

Na nedělní rodinné odpoledne organizátoři připravují nejedno překvapení. Poprvé se také v Šumperku uskuteční psí módní přehlídka. Nezapomeňte si poznačit do kalendáře, že v neděli 16. září od 14.00 hodin se koná psí show.

Plakát s podrobným programem ke stažení ZDE.