Svátek má Vlastislav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Za Nebelem se vydala ČT s Dobrým ránem

Nebel rozhovorPodzimní televizní premiéra Aloise Nebela se blíží. Proto i štáb České televize (ČT) si vyrazil na Slezský Semmering, aby poznal atmosféru cestování vlakem po horské dráze a kouzlo nádraží v Horní Lipové alias Bílém Potoku. Výslednou reportáž odvysílá ČT v pořadu Dobré ráno v pátek 17. srpna mezi mezi půl sedmou a sedmou hodinou.

Cesta zahájila v Hanušovicích, městě Šeráku. Pokračovala přes Brannou a Ostružnou až na nejvyšší rychlíkovou zastávku v České republice Ramzovou. Zde nastoupil i Alois Nebel, aby natáčecí štáb pozdravil. „Nechyběl ani rozhovor s fiktivním představitelem filmové postavy, kterého pro tuto příležitost ztvárnil člen občanského sdružení Jeseníky - Severní Hřeben,“ uvedl ředitel Jeseníky – Sdružení cestovního ruchu Jan Závěšický.

Cesta pak pokračovala do Horní Lipové alias Bílého Potoka. Kromě toho, že jde o filmové místo, nachází se zde také Muzeum Slezského Semmeringu se spoustou historických, technických i provozních zajímavostí. Natáčecí štáb zavítal také do Lesního baru, kde se občerstvil a pak se vydal po vlastní ose z hor zpět do velkoměsta. Nádraží v Horní Lipové ožije i v sobotu 11. srpna, kdy se zde odehraje Letní noc Slezského Semmeringu. Od 19 hodin zde zahraje Combo strýca Ahmeda a od 21 hodin proběhne projekce filmu Alois Nebel. Akci pořádá občanské sdružení Jeseníky - Severní Hřeben.