Svátek má Jaroslav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Dávná škola v údolí Desné

davna-skola2012 -plakatJiž třetím rokem pořádá SRÚD pro děti z Podesní zvídavě poučné zábavné odpoledne na školní zahradě ZŠ Petrov nad Desnou. Naší snahou je uspořádat akci pro děti a jejich rodiče, kde se prostřednictvím vesele pojatých disciplín dozvědí něco o tom, jaké to bylo kdysi v dávném dvoře, škole, sklárnách v našem údolí. Letos slaví petrovská škola 100 let svého založení, a proto budou soutěže inspirovány předměty, které se kdysi děti učily ve školních škamnách. Děti i rodiče si vyzkouší také běh přes překážky a jiné společné soutěže.

Dalším směrováním akce je přiblížit dětem dávný život spjatý s přírodou a se zvířaty - součástí bude koutek s domácími zvířaty od členů ČSCH z Rapotína. A co se týče těch největších domácích zvířat, tak členky a členové sdružení TJ Morava Velké Losiny předvedou návštěvníkům parkur, drezuru koní, skoky přes překážky. Další doprovodný program - viz. plakát. V podvečer bude zapálen táborák s obligátními špekáčky.

Součástí akce bude i jízda kočárem, přičemž "předplaceno na delší vyjížďku" mají vítězové literárně-historické soutěže pro děti ze ZŠ "Jak se žilo v údolí Desné", která proběhla na konci minulého školního roku a uskutečnilo ji spolupořádající o.s. Obnova kulturního dědictví údolí Desné.

Za Sdružení Rodičů Údolí Desné Karla Černohousová

Plakát ke stažení ZDE