Svátek má Prokop
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Kuchařská soutěž Coolinaření s Albertem začíná

5Soutěž Nadačního fondu Albert "Coolinaření s Albertem" je letos určena žákům 1. i 2. stupně ZŠ i mladistvým klientům školských a sociálních zařízení jako jsou dětské domovy, nízkoprahová zařízení a další subjekty pracující s dětmi a mládeží. Soutěžní disciplínou je příprava studeného párty pohoštění a porota bude hodnotit nejen složení pokrmu, ale i lákavý vzhled, jednoduchost přípravy a finanční nenáročnost surovin.

Škola nebo jiné zařízení může do soutěže nominovat jeden nebo i více tříčlenných týmů. Za přihlášení minimálně 3 týmů získá od Zdravé 5 novou kuchařku receptů jako odměnu za motivaci dětí k tématu zdravé výživy.

 

REGIONÁLNÍ KOLO SOUTĚŽE

KDO MŮŽE SOUTĚŽIT? Do regionálního kola soutěže se mohou přihlásit tříčlenné týmy z každé základní školy, dětského domova nebo nízkoprahových či volnočasových klubů v ČR. Soutěžní týmy ze základních škol i dětských domovů se utkají v kategoriích dle věku MINICOOLERS (1.-3. třída), MIDCOOLERS (4.-6. třída) a MAXICOOLERS (7.-9. třída). Soutěžní týmy z dětských domovů, nízkoprahových či volnočasových klubů mohou postavit věkově smíšené týmy, a budou tak soutěžit v kategorii FREE COOLERS. Mohou ale samozřejmě vytvářet týmy odpovídající věkovým kategoriím jako základní školy. Každá škola, dětský domov i kluby nominují libovolný počet tříčlenných týmů.

PŘIHLÁŠKA DO SOUTĚŽE. Přihláškou do regionálního kola se rozumí zaslání receptu a fotografie týmem připraveného zdravého pokrmu na emailovou adresu  Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript , a to nejpozději do uzávěrky 24. dubna 2015. Součástí emailu musí být také název soutěžícího týmu (přezdívka), třída (věková kategorie), název a adresa školy, jméno zodpovědné osoby (pedagoga), jeho email a telefon. Fotografie musí být v dostatečné kvalitě, ne však větší než 1 MB. Obdržení soutěžního příspěvku potvrdíme automaticky odeslaným emailem.

SOUTĚŽNÍ DISCIPLÍNA. Tématem soutěže je letos příprava studeného párty pohoštění.

KRITÉRIA SOUTĚŽE. Odborná porota Zdravé 5 bude hodnotit nejen složení pokrmu, ale i lákavý vzhled, jednoduchost přípravy a finanční nenáročnost surovin. Cena 4 porcí pokrmu by se měla pohybovat kolem 100 korun. Týmy jistě u poroty zabodují i kreativním názvem receptu.

PROPLACENÍ SUROVIN. Nadační fond Albert proplatí nákup potřebný na přípravu receptu každého týmu v regionálním kole, a to zasláním nákupní poukázky do prodejny Albert v hodnotě 100 korun.Poukázku zašleme na adresu školy až po obdržení přihlášky (receptu a fotografie) do soutěže a obdržení účtenky za suroviny. Suroviny mohou být nakoupeny v libovolné prodejně kterékoliv značky. Účtenky zasílejte na adresu: Blanka Lišková, Nadační fond Albert, Radlická 117, Praha 5, 158 00.

ODMĚNA ZA ÚČAST. Každá škola nebo zařízení, které přihlásí do soutěže minimálně 3 tříčlenné týmy, obdrží od Zdravé 5 novou kuchařku 52 receptů na zdravé svačiny nebo večeře. Kuchařku zašleme společně s nákupními poukázkami za nákup surovin.

SEMIFINÁLOVÉ KOLO SOUTĚŽE

Odborná porota Zdravé 5 vybere z došlých přihlášek 5 nejlepších týmů z každé kategorie a každého kraje. Porota vybere ty týmy, jejichž recepty budou nejvíce vyhovovat kritériím soutěže (vyjmenovaným výše). Tyto týmy se dostanou do semifinále a jejich recept s fotografií bude vystaven na www.zdrava5.cz v sekci Coolinaření s Albertem. Zde bude již o postupu do finále hlasovat veřejnost online, a to od 11. do 17. května 2015. Tým z každé věkové kategorie a každého kraje s nejvyšším počtem hlasů postoupí do národního finále. (Pozn. Praha a Středočeský kraj tvoří jeden kraj).

NÁRODNÍ FINÁLE SOUTĚŽE

Národní finále se uskuteční 2, a to v Praze pro týmy z Čech a v Olomouci pro týmy z Moravy a Vysočinu. Do národního finále už nominuje postupující týmy veřejnost v online hlasování, které proběhne od 11. do 17. května 2015 na www.zdrava5.cz v sekci Coolinaření s Albertem. Z každého kraje postupuje do národního finále 1 tým ve své kategorii s nejvyšším počtem hlasů získaných ve veřejném online hlasování. Národní finále proběhnout v sobotu 6. června 2015 v Praze a v sobotu 13. června 2015 v Olomouci.

Svůj talent předvede tým přípravou pokrmu splňujícího stejná kritéria jako v regionálním kole. Musí to být však jiný pokrm, než se kterým tým soutěžil v regionálním kole. Součástí národního kola bude i vědomostní kvíz složený z otázek vědomostní hry Košík plný rozumu, na které se Zdravá 5 také podílela. Otázky pro jednotlivé věkové kategorie budou ke stažení na www.zdrava5.cz, aby se týmy mohly svědomitě připravit a téma si procvičit.

Na účastníky finále čekají hezké věcné ceny, vítězové každé věkové kategorie získají navíc i kurz vaření s profesionálem.

Nadační fond Albert si vymezuje právo případné změny podmínek nebo termínů soutěže, které včas oznámí na www.zdrava5.cz a emailem škole nebo zařízení.

KONTAKT: Pro více informací kontaktujte manažerku projektu Evu Nepokojovou, Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript  nebo 777 210 947.