Svátek má Prokop
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

ABB vyzývá univerzity na celém světě, aby podávaly návrhy na výzkumné granty

ABBRatingen-ReinraumVakuumscABB přední světová společnost působící v oblasti energetiky a automatizace, vyzývá akademické a výzkumné instituce po celém světě, aby podávaly návrhy na podporu postgraduálních studentů s projekty, které kombinují akademický výzkum s průmyslovým použitím v oblasti energetiky a automatizace.

Společnost ABB již nyní spolupracuje s mnoha akademickými výzkumnými týmy po celém světě. Grantový program ABB na podporu výzkumu je určen k rozšíření a doplnění okruhu našich univerzitních partnerů.

Pomocí tohoto programu spolupráce s univerzitami ABB prosazuje svůj závazek k Open Innovation approach. „Vytvořením partnerství mezi podnikovými výzkumnými středisky ABB a nejlepšími postgraduálními studenty a profesory z celého světa hodlá společnost ABB podporovat skutečně spolupracující inovační ekosystém,“ uvedl Claes Rytoft, hlavní technolog ABB Group.

Proces podávání žádostí začne dne 2. září 2013 a skončí dne 30. září 2013. Financování bude schvalováno na období jednoho roku, ovšem program je určen k financování projektů po několik let. Granty budou obvykle spadat do rámce 50 000 až 80 000 USD za rok a hlavní výzkumník nebo hlavní žadatel musí mít funkci profesora/vyučujícího příslušného k univerzitě, univerzitní koleji nebo výzkumnému ústavu.

Úspěšní uchazeči budou informováni od 31. října 2013 a financování začne 1. ledna 2014. Veškerá data mohou podléhat změnám ze strany ABB Group.

ABB (www.abb.cz) je přední světovou společností působící v oblasti energetiky a automatizace. Umožňuje zákazníkům ze sféry průmyslu a výroby a distribuce energií zlepšit jejich výkonnost při současném snížení dopadu jejich činností na životní prostředí. ABB má kolem 145 000 zaměstnanců ve více než 100 zemích světa. V České republice působí na osmi lokalitách a zaměstnává více než 3 300 lidí.