Svátek má Cyril a Metoděj
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Tamjdem v Ryzáčkovi

tamjedemV páteční podvěčer čekám s koněm Keily na autobusové zasávce ve Vyšehorkách. Poznávací znamení KŮŇ. Plná očekávání s naplánované Víkendovky Tamjdemu v termínu 9. -11.5.2014.

Tamjdem je obecně prospěšná společnost, která v ČR realizuje Víkendovky na pomoc neziskovým organizacím a zájemcům o mezinárodní dobrovolnictví zprostředkovává workcampy. K nám dorazily dobrovolníci obnovit ohrady pro hiporehabilitační koně. Počasí nám přálo, sešla se skvělá parta lidí a tak bylo odvedeno spoustu kvalitní práce.

„Tamjdemáci“ pracovali na plné obrátky a tak zvládli vysekání stromových náletů i velmi vzrostlých. Odstranění popadaných dřevin zasahujících do ohrad. Odstranění uhnilých dřevěných ohradových sloupů, odstranění poškozené ohradníkové pásky. Vše bylo přemístěno na jedno sběrné místo. Obnovu pastevního ohrazení – zatloukání ohradníkových tyček, navázání ohradníkové pásky. Posečení vzrostlého porostu, ostříhání keřů a větví zasahujících do ohradníkové pásky. A zjistili jsme, že máme mezi dobrovolníky „ajťáka“ a hned jsme ho zaměstnali správou počítačové techniky.

„Tanjdemákům“ patří obrovské díky, protože koně potřebují vhodný prostor k životu, aby mohli poskytovat kvalitní hiporehabilitační práci a abychom zajistili bezpečnost spoluobčanů a bezpečnost koní nežádoucím útěkem z nevhodně zabezpečené ohrady. Na práci, která byla provedena neexistují žádné dotační tytuly, protože nejsou v souvislosti přímo s klientelou. Jelikož se náš tým věnuje poskytování hiporehabilitace a finančnímu zajištění chodu hiporehabilitace, nezbývala nám žádná možnost tyto práce uskutečnit. Tamjdemáci odpracovali 88hodin a to za stravu a přespání na karimatkách v klubovně Ryzáčka. Velké dík patří Markétě V., Alex,Lucce, Pavlovi, Mirovi, Radce, Mirkovi a Markétě B..

Za os Ryzáček Alena Fritscherová

Tamjdem nove LOGO