Svátek má Cyril a Metoděj
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Z výtěžku plesu pořídí Charita zdravotní pomůcky

logo Husy maléJako každoročně, i letos se bude na plese Charity Zábřeh tančit pro dobrou věc. Benefiční ples, v pořadí již čtrnáctý, se uskuteční v pátek 7. února 2014 od 20 hodin v Katolickém domě v Zábřehu. Výtěžek večera Použije Charita na pořízení invalidního vozíku, vanového zvedáku, elektrické polohovací postele a antidekubitní matrace.

„Vozík a zvedák budou sloužit uživatelům Denního stacionáře Domovinka, a postel s matrací je určena do naší Půjčovny zdravotních, kompenzačních a rehabilitačních pomůcek,“ řekla Jana Skalická z Charity Zábřeh. Přání pořadatelů na pořízení všech pomůcek má letos velkou šanci na úspěch, protože akci podpořila Nadace Divoké husy, která výtěžek akce zdvojnásobí.

„Nadaci Divoké husy za jejich rozhodnutí děkujeme, protože například invalidní vozík pro Domovinku umožní méně pohyblivým uživatelům účastnit se společných procházek, a díky elektrickému vanovému zvedáku bude možné provést snadněji hygienu,“ dodala Jana Skalická.

Celý večer bude k tanci i poslechu hrát kapela F-band z Klášterce. O taneční vystoupení se postará Klub sportovního tance NEXT Šumperk, který také naučí přítomné páry společenský valentýnský tanec. Pro páry mají také pořadatelé v ceně vstupenky připravený dárek v podobě společné fotografie. Nebude chybět ani tombola, výtečná kuchyně či bar s míchanými nápoji. Vstupenky je možné zakoupit v Recepci Charity Zábřeh, Žižkova 15 každý všední den od 7 do 16.30 hodin.

„Přijďte spojit příjemné s užitečným. Dobře se pobavíte, zatančíte a navíc přispějete na dobrou věc,“ pozvala na závěr Jana Skalická