Svátek má Prokop
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Informace k Hanáckým farmářským trhům

Autor: Administrator. Čtvrtek 07. března 2013.

Trhy se letos konají od 30.března do konce října na Horním náměstí (opět před podloubím radnice), stejně jako vloni první a poslední sobotu v měsíci, v ostatní týdny v pátky, a to od 8.00 do 13.00.

Partnerem HFT je i letos statutární město Olomouc.

celý článek

 

Brunch Olomouc - Nebuď ovčan

Autor: Administrator. Pátek 01. března 2013.

Read moreVzdělávací společnost Aletheia Vás zve na BRUNCH, kde se u dobrého jídla dozvíte zajímavé informace o občanech, ovčanech, občanském vzdělávání a dalším vzdělávání, e-learningu, webinářích a dalších moderních výukových metodách.

celý článek

   

XIV. krajský sněm UNO OK představil novinky pro rok 2013

Autor: Mgr. Marcela Vystrčilová. Středa 27. února 2013.

 

Read moreOlomouc – Bezmála osmdesát zástupců neziskových organizací se v sobotu 23. února 2013 sešlo ve velkém zasedacím sále Magistrátu města Olomouce, kde se uskutečnil již XIV. krajský sněm Unie nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje (UNO OK). Akce se konala pod záštitou hejtmana Jiřího Rozbořila.

Zástupci dobrovolných sdružení si z tradičního setkání odnesli nejen informace o novinkách, které jim přinese například nový občanský zákoník, ale také přehled o tom, jak vidí další spolupráci s neziskovým sektorem komunální, krajští i parlamentní politici.

celý článek

   

Zákon o změně právní formy občanského sdružení na obecně prospěšnou

Autor: neziskovky.cz. Pondělí 25. února 2013.

Včera odpoledne Poslanecká sněmovna schválila ústavní většinou (121 hlasů) zákon o změně právní formy občanského sdružení na obecně prospěšnou společnost a poslala jej tak do prezidentské kanceláře.

Otázkou je, který prezident dostane zákon k posouzení a podpisu. Lhůta pro tento poslední krok je 30 dní. Pokud se v této době prezident nevyjádří, bude zákon platit bez jeho podpisu. V případě, že by prezident zákon vetoval, vrátí se do Poslanecké sněmovny k dalšímu hlasování.

celý článek

   

Rozbor financování nestátních neziskových organizací z veřejných rozpočtů v roce 2011.

Autor: Administrator. Sobota 23. února 2013.

Vláda na své schůzi dne 20. února 2013 vzala na vědomí Rozbor financování nestátních neziskových organizací z veřejných rozpočtů v roce 2011 (dále jen „Rozbor“). Rozbor vládě předložila ministryně práce a sociálních věcí a předsedkyně Rady vlády pro nestátní neziskové organizace Ing. Ludmila Müllerová spolu se zmocněnkyní vlády pro lidská práva a místopředsedkyní Rady vlády pro nestátní neziskové organizace Mgr. Monikou Šimůnkovou.

celý článek

   

Strana 55 z 84