Svátek má Prokop
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

4. výzva v rámci Blokového grantu

Autor: Administrator. Středa 10. dubna 2013.

dne 5. 4. 2013 vyhlásila Nadace Partnerství 4. výzvu v rámci Blokového grantu – Fondu pro nestátní neziskové organizace Programu švýcarsko-české spolupráce. Stejně jako v uplynulých třech výzvách budou vhodnými příjemci grantu nestátní neziskové organizace Olomouckého, Moravskoslezského a Zlínského kraje působící v oblasti poskytování sociálních služeb nebo zabývající se problematikou životního prostředí. Celková alokace pro 4. výzvu bude činit celkem 10,5 mil. Kč, z toho pro projekty v oblasti sociální bude uvolněno 5,2 mil. Kč a pro projekty v oblasti environmentální 5,3 mil. Kč. Podrobnější informace k výzvě naleznete zde.

celý článek

 

Bulletin UNO 4/2013

Autor: Zdeněk Beil. Neděle 07. dubna 2013.

Read moreVážení čtenáři bulletinu UNO,
právě vyšlo rozšířené vydání bulletinu UNO 4/2013.

Na první straně dubnového bulletinu UNO je úvodní rozhovor se spoluorganizátorkou Dýňobraní na Hanáckém farmářském trhu.
Dále zde najdete podrobnou zprávu ze XIV. sněmu UNO.
Na straně dvě informujeme o programu podpory regionů.
Na stranách 3-5 jsou zprávy z regionů a místních sekcí.
Na stranách 6-8 jsou informace z oborových sekcí UNO.
Na straně 11 je další pokračování seriálu k finanční gramotnosti a článek od OK4EU.

celý článek

   

Mládež v akci - newsletter

Autor: Administrator. Sobota 06. dubna 2013.

Read moreŠkolení na iniciativy mládeže

pro mladé lidi z ČR, Polska a Slovenska
Školení Youth Initiatives CZ-PL-SK se uskuteční v Českém Těšíně v termínu 17.-19.5.2013. Se zkušenými školiteli se zaměříte na  akci 1.2 – iniciativy mládeže. Budete mít možnost seznámit se s akčními lidmi ze 3 zemí a probrat své nápady s profesionálními kouči.
Více informací v kalendáři školících aktivit.

celý článek

   

Šlapej taky! zve kampaň Auto*Matu. „Do práce na kole“ pojede 11 měst

Autor: Administrator. Pátek 29. března 2013.

PRAHA – „Mám dvě duše, tak šlapu,“ říká herečka Petra Lustigová v provokativním klipu, který láká na již třetí ročník kampaně „Do práce na kole“. Letos se bude jezdit v jedenácti českých a moravských městech. Česko se tak na jaře bude podobat spíše Holandsku, kde je doprava na jízdním kole normální. Šlapat možná potkáte i některé olomoucké radní, děkany fakult Univerzity Palackého nebo ředitele centra Sluňákov. Účastníci se mohou registrovat do 30. dubna na webu dopracenakole.net a vyhrát hodnotné ceny. Cílem kampaně je omezit zbytečné zahlcování měst automobily při každodenních cestách do práce, ale i zlepšit kondici lidí a oživit ulice.

celý článek

   

Lektorské dovednosti pro junior lektory

Autor: Administrator. Pátek 22. března 2013.

Neziskovky.cz pořádají kurz Lektorské dovednosti pro junior lektory, který se bude konat 4. - 5.  4. 2013. Lektorkou kurzu je Olga Medlíková.

Kurz vám pomůže identifikovat vzdělávací potřeby klienta, vytvořit vzdělávací akci podle těchto potřeb, vytvořit si efektivní lektorské návyky, posílit metodickou stránku svých lektorských aktivit.

celý článek

   

Strana 53 z 84