Svátek má Radomír
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Granty a podpora

Autor: Administrator. Úterý 13. srpna 2013.

Nadace VIA poskytuje granty a další formy podpory (semináře a workshopy, ucelené vzdělávací cykly, služby konzultantů a koučů, poukazy na technickou asistenci atd.)  širokému spektru zájemců z řad neziskových organizací, příspěvkových organizací a obcí.

Aktuální „nabídku“ oznamuje prostřednictvím vyhlášení – činí tak průběžně a pro každý program zvlášť. Naprostou většinu podpory nabízí formou otevřených grantových a výběrových řízení, a to na základě hodnocení nezávislých hodnotících komisí.

Oblasti podpory jsou členěny do tří pilířů:
Podpora místních iniciativ
Rozvoj NNO
Rozvoj filantropie

Programy, do nichž se můžete v současné době hlásit naleznete ZDE.

 

 

 

Evropská strategie pro rovnost žen a mužů

Autor: Administrator. Pátek 09. srpna 2013.

Ve středu 09.10.2013 se v Bruselu uskuteční mezinárodní konference na téma Evropská strategie pro rovnost žen a mužů, Boj proti diskriminaci na pracovišti.
Bližší informace naleznete ZDE, přihlášku ZDE.

   

ABB vyzývá univerzity na celém světě, aby podávaly návrhy na výzkumné granty

Autor: http://www.abb.cz. Středa 07. srpna 2013.

Read moreABB přední světová společnost působící v oblasti energetiky a automatizace, vyzývá akademické a výzkumné instituce po celém světě, aby podávaly návrhy na podporu postgraduálních studentů s projekty, které kombinují akademický výzkum s průmyslovým použitím v oblasti energetiky a automatizace.

Společnost ABB již nyní spolupracuje s mnoha akademickými výzkumnými týmy po celém světě. Grantový program ABB na podporu výzkumu je určen k rozšíření a doplnění okruhu našich univerzitních partnerů.

celý článek

   

Stáhněte si knihu „10 nejčastějších chyb webových stránek“

Autor: Administrator. Úterý 06. srpna 2013.

e-bookMnoho webových stránek obsahuje zbytečné chyby, které lze snadno odstranit.
Je to také váš případ?

Zjistěte, jestli také vaše stránky trpí! V knize se dočtete:

     Jak najít na svých webových stránkách chyby
     Jak se těchto chyb zbavit
     Jak poznat své čtenáře
     Jak správně vytvářet obsah stránek
     Proč nečekat na ajťáka a vydávat články bez něj
     Jak vypadá kvalitní web

Stáhněte si PDF knihu zdarma na http://www.zlatywordpress.cz

   

e-Bulletin UNO 10/2013

Autor: Petra Klimková. Pondělí 05. srpna 2013.

Read moreVážení kolegové, čtenáři a přispěvatelé, právě vyšlo další číslo e-Bulletin UNO 10/2013.
V prázdninově laděném vydání si nenechte ujít reportáž Hynka Pečinky z olomouckého klubu Malá liška. Devět Přátel přírody vyrazilo na začátku prázdnin do francouzské Provence. Při popisu jejich zážitků budete mít chuť zajet si tam taky! e-Bulletin UNO také oslovil Jana Příborského, někdejšího dlouholetého ředitele TyfloCentra Olomouc, který nedávno dostal Cenu hejtmana za svou práci ve prospěch zdravotně postižených. Rozhovor je o nové výstavě TyfloCentra Neviditelná Olomouc, o předsudcích, ale také o tom, co se povedlo. Vy, kdo plánujete založit sociální firmu, najdete v rozhovoru řadu užitečných zklušeností. Jan Příborský totiž jedné takové firmě nyní šéfuje. Snad Vám e-Bulletin UNO bude v parných dnech příjemným osvěžením.

celý článek

   

Strana 44 z 84