Svátek má Radomír
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Usnesení vlády týkající se Rady vlády pro nestátní neziskové organizace

Autor: www.vlada.cz. Úterý 17. září 2013.

Usnesení vlády ČR ze dne 11. září 2013 č. 685 o Hlavních oblastech státní dotační politiky vůči nestátním neziskovým organizacím pro rok 2014

Vláda svým usnesením ze dne 11. září 2013 č. 685 schválila Hlavní oblasti státní dotační politiky vůči nestátním neziskovým organizacím pro rok 2014.

 

Veletrh neziskovek

Autor: Administrator. Pondělí 16. září 2013.

Vážení členové UNO OK,
rádi bychom Vaši organizaci požádali o účast na VELETRHU NEZISKOVEK, který se uskuteční na půdě Univerzity Palackého v Olomouci dne 13. listopadu 2013, od 9 do 13 hod.
Místo konáni: atrium Uměleckého centra UP.

Cílem veletrhu je představit studentům, postgraduantům i katedrám neziskové organizace, se kterými mohou v průběhu studia či po jeho ukončení spolupracovat. A také poskytnout prostor pro diskuzi nad možnými formami spolupráce. Neziskové organizace budou mít prostor zúčastněným studentům nabídnout praxe a představit možná témata, kterým se studenti či týmy na katedře mohou na zakázku věnovat v rámci svých diplomových a odborných prací.

celý článek

   

Žihadlo roku 2013

Autor: Administrator. Čtvrtek 12. září 2013.

Žihadlo roku je soutěž o nejlepší veřejně prospěšnou kampaň, jejímž pořadatelem je obecně prospěšná společnost Neziskovky.cz. Cílem soutěže je upozornit na kvalitní veřejně prospěšné kampaně neziskových organizací, které podněcují společnost k veřejně prospěšným aktivitám.

celý článek

   

Vedení krajské unie neziskovek mělo po prázdninách bohatý program

Autor: Administrator. Středa 11. září 2013.

Read moreVe čtvrtek 5. září se po letní pauze sešlo vedení Unie nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje (UNO OK). Setkání předsednictva Unie a jeho spolupracovníků se uskutečnilo v prostorách sociálního odboru olomouckého magistrátu.

Během dvou hodin jsme se nejprve věnovali možnosti navázat spolupráci se společností Salve Finance, která by neziskovkám sdruženým v UNO OK poskytovala zvýhodněné pojistné služby. Webmaster Luboš Langer upozornil, že na web UNO podnikli útok neznámí hackeři, nyní se pracuje na tom, aby byl web včetně své neviditelné části zase fit.

Předsednictvo souhlasilo také s přijetím pěti nových organizací za členy - nyní tak UNO sdružuje 182 členů. Zároveň se ozývají další zájemci, kteří spolupracovali v rámci sdružení bez právní subjektivity. Ty budeme muset „popíchnout“, aby formality spojené s členstvím v  nové struktuře rychle dotáhli do konce.

celý článek

   

Nadace VIA vyhlašuje program Menší komunitní granty

Autor: Administrator. Středa 11. září 2013.

ČSOB a Era vyhlášuje grantový program pro podporu regionů – Menší komunitní granty.

Program Menší komunitní granty si klade za cíl zvýšit zájem občanů o dění v jejich okolí a povzbudit je k vlastní aktivitě. Usiluje o upevnění dobrých sousedských vztahů a partnerství mezi občany, neziskovými organizacemi, podnikateli a veřejnou správou. 

celý článek

   

Strana 41 z 84