Svátek má Radomír
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Příspěvky v oblasti sportu

Autor: http://www.kr-olomoucky.cz. Čtvrtek 24. října 2013.

Olomoucký kraj vyhlašuje dotační program Příspěvky v oblasti sportu v roce 2014, který je zaměřen na podporu sportovní činnosti oddílů nebo klubů sídlících v Olomouckém kraji.

V rámci tohoto dotačního titulu mohou zájemci žádat o příspěvek na podporu celoroční sportovní činnosti subjektů (v Programu I) a na podporu sportovních akcí regionálního charakteru (v Programu II).

celý článek

 

Seminář - neziskovky v sociálních sítích

Autor: Administrator. Pátek 11. října 2013.

Jste neziskovka a chcete objevit svět sociálních sítí? Tento seminář vám ukáže jak na to! Těšit se můžete na zajímavé informace od čtveřice odborníků, kteří své zkušenosti načerpali v neziskovém i komerčním prostředí.

Seminář je určen pro neziskovky, které se na sociálních sítích teprve rozkoukávají. Pokud máte např. profil na facebooku, ale nevíte, jak by vám to mohlo pomoci, pak je seminář určen právě pro vás.

celý článek

   

Etický marketing a fundraising neziskových organizací

Autor: Administrator. Pátek 11. října 2013.

Seminář poskytne příklady osvědčených postupů ipříkladypochybení. Zejména bude odkazovat na oblast etiky ve fundraisingových emailech a poskytne konkrétní zásady a pokyny pro NNO s ohledem na nejčastější složky fundraisingových zásilek: fotografie, grafický design, text a přílohy.

celý článek

   

Pozvánka na seminář - Nové občanské právo v praxi neziskových organizací

Autor: Administrator. Neděle 29. září 2013.

Logo UNO barevne 1Od 1. ledna 2014 vstoupí v účinnost nový občanský zákoník, který přináší rozsáhlé změny do oblasti soukromého práva, na něž je dobré se v předstihu připravit. Seminář, který připravila Unie nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje, se zaměří na ty hlavní, které se týkají postavení lidí (fyzických osob) a organizací (právnických osob) s dopadem na neziskový sektor a sociální služby.

Obsah semináře
· fyzické osoby: obecné zásady, osobnost člověka a její ochrana, podpůrná opatření při narušení schopnosti zletilého právně jednat, opatrovnictví, rodina
· právnické osoby: obecné zásady korporací, neziskové formy právnických osob, přeměny neziskových organizací do nových forem korporací
· proces transformace občanských sdružení na o. p. s.

Datum: úterý 14. října 2013 (9:00 – 11:30, 12:30-14:00)
Místo: Oblastní unie neslyšících, Jungmannova 972/25, Olomouc, bezbariérový přístup
Lektor: JUDr. Hynek Pečinka, člen předsednictva UNO OK

Více informací naleznete ZDE.
Příhlásit se můžete ZDE.

   

Darovaný software pro neziskové organizace od společností Microsoft, Zoner, GiftWorks a SAP

Autor: Administrator. Pátek 27. září 2013.

Chcete „upgradovat“ na MS Windows 7 či 8 nebo legalizovat stávající operační systém za pár stovek? Máte zájem o nejnovější MS Office Standard 2013 za 469 Kč* nebo nástroj na úpravu fotografií Zoner Photo Studio 16 Pro za 273Kč*? Díky celosvětovému programu TechSoup je to možné již dnes!

Oprávněné neziskovky mohou na www.techsoup.cz jednoduše získávat zvýhodněný software. TechSoup Česká republika nabízídarované produkty od společnostíMicrosoft, Zoner, SAP a Cisco. Od roku 2010 využilo podpory programu téměř 900 českých neziskovek a ušetřily tak více než 69 mil. Kč.

celý článek

   

Strana 39 z 84