Svátek má Radomír
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

V centru pro demonstranty pomáhají raněným bez rozdílu

Autor: Administrator. Středa 26. února 2014.

(Kyjev/ Ukrajina, Olomouc) P. Rostislav Strojvus, pracovník Arcidiecézní charity Olomouc (ACHO) s řeckokatolickým biskupem dojednával podrobnosti další pomoci Charity ČR v Kyjevě. Dnes se setká s lékařkou, která koordinovala zdravotní pomoc na Majdanu. V dalších dnech pak navštíví partnerské organizace nejen v Kyjevě, ale i v dalších regionech na Ukrajině a opět s nimi bude probírat pokračování pomoci lidem postiženým nouzí v důsledku nedávných nepokojů. Charita ČR žádá veřejnost o podporu veřejné finanční sbírky, jejíž výnos prostřednictvím ukrajinských partnerských organizací pomůže tamním potřebným, zejména zraněným a pozůstalým po obětech.

celý článek

 

Partnerská nabídka pro ERASMUS+ SPORT

Autor: Administrator. Pondělí 24. února 2014.

Skupina partnerských organizací z Itálie, Bulharska a Rumunska připravuje dva projekty zaměřující se na fyzické aktivity upevňující zdraví (HEPA - Health Enhancing Physical Activity) a na sporty podporující sociální začlenění, které by mohly být podpořeny z programu Evropské unie Erasmus+ (priorita Sport). Jedná se o organizace, které uskutečňují nadnárodní sportovní projekty od roku 2007 a jejichž koordinátorem je sdružení UISP Ciriè Settimo Chivasso.

celý článek

   

Kampaň - Podívejte se jak jde podnikat jinak!

Autor: Administrator. Pondělí 24. února 2014.

P3 – People, Planet, Profit o.p.s. v rámci mezinárodního projektu Podnikání jinak spustila kampaň “Podívejte se jak jde podnikat jinak!”. Hlavním cílem této kampaně je zvýšit povědomí o sociálním podnikání prostřednictvím krátkých dokumentů o fungujících sociálních podnicích. Bylo natočeno 16 krátkých medailonků o českých sociálních podnikatelích v ČR a tři dokumentární filmy o sociálním podnikání, jeden z ČR a další dva ze zemí partnerů, z Rakouska a z Belgie.

celý článek

   

Fotogalerie - XV. krajský sněm UNO OK

Autor: Administrator. Pondělí 24. února 2014.

Fotogalerii z XV. krajského sněmu UNO OK naleznete ZDE.

   

1. výzva FNNO

Autor: Administrator. Čtvrtek 20. února 2014.

Fond pro nestátní neziskové organizace vypsal první výzvu, jejímž cílem je posílení rozvoje občanské společnosti, podpora bilaterální spolupráce mezi ČR a donorskými státy a zvýšení příspěvku k sociální spravedlnosti, demokracii a udržitelnému rozvoji.

Podrobné informace naleznete ZDE.

   

Strana 33 z 84