Svátek má Radomír
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Grantový program na podporu sousedské pospolitosti

Autor: Administrator. Pátek 21. března 2014.

Regionální fond rozvoje, který bude vyhlášen ve středu 26. března, podpoří projekty zaměřené na zapojování občanů do společenského a veřejného života v místě, kde žijí, utváření aktivních komunit a dobrých sousedských vztahů.
Podpořené projekty získají až 100 000 Kč a nabídku průběžného vzdělávání.
Pokud i Vás zajímají vztahy ve Vaší obci, rádi byste poznali své sousedy a chcete se o programu dozvědět víc, přihlaste se na seminář pro žadatele.
Na semináři se seznámíte s cíli programu, pomůžeme Vám najít si "své" téma a naplánovat projekt.
Semináře pro potenciální žadatele z programu se uskuteční:

celý článek

 

Neziskovky z Olomouckého kraje navazují partnerství u polských sousedů

Autor: Hynek Pečinka. Čtvrtek 06. března 2014.

Read moreOLOMOUC – Neziskovému sektoru v našem kraji, který zastřešuje Unie nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje (UNO OK), se přiblížily možnosti pro další rozvoj dovedností a získávání zkušeností v podobě spolupráce s polskými neziskovými organizacemi z Opolského vojvodství, které je hned za jesenickými hřebeny.

celý článek

   

NUIT BLANCHE

Autor: Michaela Vráželová. Pondělí 03. března 2014.

I NNO z olomouckého kraje se mohou zapojit do kulturní akce NUIT BLANCHE, která se v Bruselu koná již 12. rokem. Projekt si klade za cíl oživit na jednu noc vybranou čtvrť Bruselu uměleckými aktivitami, od videoprojekcí přes divadelní či hudební vystoupení až po interaktivní instalace. Níže jsou uvedeny základní podmínky účasti.

celý článek

   

NABÍDKA PARTNERSTVÍ - ERASMUS+ SPORT

Autor: Administrator. Pátek 28. února 2014.

Nevládní organizace Mine Vaganti hledá partnery pro spolupráci v oblasti sportu v rámci programu Erasmus+ a priority Sport. Organizace je již registrovaná na Účastnickém portálu (PIC 950837360). Uzávěrka termínu podávání projektových žádostí bude 15. 5. 2014.

celý článek

   

NABÍDKA PARTNERSTVÍ V PROGRAMU KREATIVNÍ EVROPA

Autor: Administrator. Pátek 28. února 2014.

Název projektu
„Hudba a mládež – naše budoucnost“

Téma:
Rozvoj „Evropského pěveckého sboru mládeže“ (nebo dětského sboru) otevřeného novým naučně–vzdělávacím projektům s podobnými organizacemi, jako jsou umělecké nebo pěvecké školy pro mládež.

Cíle projektu:
1) Bude připraven vzdělávací kurz, který má napomoci vytvoření pěveckého sboru mládeže, který usnadní jak vzdělávání, tak rozvoj hudební kultury šířením znalostí a významu sborové hudby.
2) Evropská škola hodlá podporovat experimentální zpěv a výzkum v rámci inovativních výukových metod, které by přispěly k rozvoji jejích žáků.
3) Cílem projektu je poskytnout inovativní a efektivní expertízu během utváření sborových skupin.

celý článek

   

Strana 32 z 84