Svátek má Radomír
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Zapojte se napříč Erasmem+

Autor: Administrator. Středa 09. dubna 2014.

Využijte nových seminářů a konzultací dostupných i v regionech k aktuálnímu termínu pro podání žádostí o grant - do 30.dubna 2014.
Semináře jsou určeny pro pracovníky různých typů organizací a institucí působících ve vzdělávání a práci s mládeží.

Jak se můžete aktuálně zapojit do programu Erasmus+?
-       do mezinárodní spolupráce Klíčová akce 2 (strategická  partnerství) se mohou zapojit všechny typy organizací působící v oblasti vzdělávání a práce s mládeží v aktuálním termínu pro podání žádostí tedy ke 30. dubnu 2014.
-       organizace působící v sektoru práce s mládeží mohou ke 30. dubnu podat žádosti v rámci Klíčové akce 1 (mezinárodní Výměny mládeže, Evropská dobrovolná služba a Mobilita pracovníků s mládeží) a Klíčové akce 3 (Strukturovaný dialog)

celý článek

 

Ukliďme společně Česko

Autor: Administrator. Pondělí 07. dubna 2014.

Read moreChystaná úklidová akce "Ukliďme Česko" vychází z mezinárodně osvědčeného modelu "Let's Do It!". Tento typ jednodenních úklidových akcí proběhl úspěšně již ve více než 100 zemích za účasti 8,5 milionů dobrovolníků. Úklid Česka proběhne v sobotu 17. 5. 2014.

Cílem akce je však nejen uklidit naše okolí a ve společné věci zaangažovat různé zájmové skupiny, školy, sdružení, firmy, státní správu i jednotlivce, ale v neposlední řadě také mediálně zviditelnit dlouhodobě neřešenou problematiku černých skládek a přispět tím k prevenci jejich vzniku.

celý článek

   

Poštovní spořitelna přispěje ke zlepšení sousedských vztahů

Autor: Administrator. Pondělí 07. dubna 2014.

Read morePoštovní spořitelna otevírá Regionální fond rozvoje. Až čtyřmi miliony korun podpoří vybrané nekomerční projekty, které zapojí občany v daném regionu do komunitního rozvoje a současně vytvoří podmínky pro rozvoj pozitivních mezilidských vztahů. O granty se budou moci žadatelé utkat ve dvou kolech – v dubnu a v září. V každém z nich Poštovní spořitelna rozdělí až 2 miliony korun.
Do Regionálního fondu rozvoje Poštovní spořitelny se mohou se svými projekty hlásit nevládní neziskové organizace (spolky, obecně prospěšné organizace, ústavy, nadace, nadační fondy, účelová zařízení církví), příspěvkové organizace i obce. Maximální výše jednoho grantu je 100 tisíc korun. Regionální fond rozvoje navazuje na předchozí grantový program ČSOB a Era pro podporu regionů, který fungoval od roku 2007.

celý článek

   

MŠMT vyhlašuje mimořádný dotační program na podporu práce s dětmi a mládeží

Autor: Administrator. Pátek 28. března 2014.

Odbor pro mládež MŠMT vyhlašuje, stejně jako v roce 2012 a 2013, mimořádný dotační program na podporu práce s dětmi a mládeží s omezenými příležitostmi.

Pro tento mimořádný dotační program je alokována částka ve výši 3,5 mil. Kč. Nestátní nezisková organizace může podat pouze jeden projekt a požadovat státní dotaci ve výši od 40 do 300 tis. Kč

celý článek

   

Back to Poděs: Poděs už vyrostl, bude mu letos 10 let

Autor: Administrator. Pondělí 24. března 2014.

Read moreDětská divadelní přehlídka se bude konat v Olomouci letos již podesáté. Jako tradičně, setkáte se na ní se spoustou malých divadelníků a během víkendu, kdy přehlídka probíhá, budete moci vidět rovnou 10 dětských divadelních představení. A také jedno představení dospělácké – tentokrát všem, dětem i dospělým, na Poděsu zahrají Športniki, kteří přivezou úspěšné loutkové představení Back to Bullerbyn, volně na motivy známé knihy Astrid Lindgrenové.

Športniki, složení převážně z absolventů Katedry alternativního a loutkového divadla pražské DAMU, se dali dohromady v roce 2011 a právě od té doby hrají i představení Back to Bullerbyn, neuvěřitelnou syntézu bravurního (loutko-)herectví, pohybu i zpěvu se živou muzikou. „Máme nesmírnou radost, že se nám podařilo získat Športniki pro Poděs zrovna letos, když slaví desáté narozeniny. Ta energie, se kterou skupina mladých lidí na jeviště nastoupí, nepustí diváka celou hodinu ze svého lasa, ta strhne snad každého, děti i dospěláky,“ raduje se Magdaléna Strejčková, manažerka festivalu Poděs.

celý článek

   

Strana 31 z 84