Svátek má Radomír
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

NABÍDKA PARTNERSTVÍ v programu Udržitelné nadnárodní produkty cestovního ruchu 2014

Kulturní centrum samosprávného regionu Košice hledá projektové partnery pro výzvu k předkládání návrhů do výzvy COS-WP2014-3-15.03.

Rozmanitost nabídek a produktů evropského cestovního ruchu — Udržitelné nadnárodní produkty cestovního ruchu 2014

Konkrétním cílem projektu by mělo být sdílení know-how a dobré praxe v oblasti venkovské turistiky založené na sportovních a wellnes aktivitách. Hledá se regionální rozvojová agentura či občanské organizace z členských zemí EU se zkušenostmi v této oblasti. Hlavním cílem této iniciativy je posílit konkurenceschopnost v oblasti evropského cestovního ruchu posílením rozmanitosti nabídky turistických služeb a produktů. Pro účel této výzvy je sportovní aktivitou myšlena sportovní aktivita v širokém slova smyslu. Wellness turistika je pak definována jako druh turistiky motivovaný aktivním přístupem k hledání aktivit vedoucích ke zlepšení zdravotního stavu a celkové kvality života.

Kulturní centrum samosprávného regionu Košice je organizací odpovědnou za realizaci programu Terra Incognita. Program Terra Incognita je strategickým programem, který je vytvořen a financován regionem a jeho cílem je posílit rozvoj Košického samosprávného regionu skrze kulturu a cestovní ruch. Košický samosprávný region se tímto programem podílel jako hlavní partner na projektu Košice – Evropské hlavní město kultury (EHMK 2013). Projekt EHMK 2013 přinesl do regionu významné změny, jejichž dlouhodobým cílem je zlepšení podmínek pro rozvoj kreativní ekonomiky.

Text výzvy je zde http://ec.europa.eu/easme/files/tourism-products/sustainable-transnational-tourism-products-call.pdf.
Další informace jsou na stránkách Evropské komise http://ec.europa.eu/easme/sustainable-tourism-products_en.htm.
Uzávěrka podávání projektových žádostí: 7. 10. 2014
Lhůta pro vyjádření zájmu: co nejdříve

Kontaktní osoba:
Mgr. Štěpán Krajča
OK4EU Zastoupení Olomouckého kraje při EU
Jeremenkova 40b
779 00 Olomouc
Tel.: + 420 587 432 016
GSM: + 420 724 977 909
E-mail: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript