Svátek má Radomír
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Partnerská nabídka Erasmus+ Sport

Madridské sportovní sdružení (Agrupación Deportiva Madrid Sur y Asociación Vallecas Todo Cultura) hledá partnery do projektu v oblasti sportu.

Iniciátor projektu:
Agrupación Deportiva Madrid Sur, Av de Pablo de Neruda no75, 28018 Madrid

Sportovní sdružení Madrid-Jih je neziskovou organizací, která byla založena v roce 1992 a jejímž hlavním cílem je propagace sportu, zvyšování zájmu o sport ze strany mládeže a jejich aktivní zapojení do sportovních soutěží. Smyslem sdružení je podporovat, propagovat a šířit myšlenku sportování jako takovou a účastnit se oficiálních městských nebo regionálních soutěží. Sportovní aktivity jsou rozčleněné na jednotlivé části, jedná se o tenis, fotbal, basketbal a cyklistiku. Asociace se od svého založení věnuje informačním, vzdělávacím a sportovním činnostem, sociálnímu začleňování a umožňuje rozvíjet volnočasové aktivity obyvatel (zejména mládeže) a těch, kteří jsou součástí skupin ohrožených sociálním vyloučením. Sdružení nabízí ohroženým lidem možnost zapojit se do sportovní a kulturní aktivity. Tímto způsobem jsou občani začleněni do sportu jako alternativy k vážným problémům dané oblasti, jako je zanedbávání školní docházky, drogová závislost, kriminalita mládeže atd.

Cíle projektu a očekávané výsledky :
Fotbalová akademie sdružení má 16 týmů v různých kategoriích s celkovým počtem 250 dětí. Ty trénují dvakrát týdně a všechny týmy z kategorie Prebenjamin se účastní sportovních utkání v okresním přeboru. Tenisová akademie má 2 týmy ve 3. kategorii a jeden tým ve 4. kategorii mládežnické ligy. Sdružení organizuje v červenci letní příměstské tábory pro 60 dětí na 3 týdny (jsou otevřeny i pro děti se sousedních regionů), jejichž náplní jsou sportovní (fotbal, basketbal), kulturní (návštěvy muzeí) a jiné aktivity (kino, tematické workshopy). Asociace má i svůj cyklistický klub založený v roce 2007. Pravidelně každou neděli pořádá projížďky na kole. Ostatní aktivity sdružení tvoří podpůrné vyučování ve škole, hodiny fitness pro dospělé a hodiny informatiky.

Prioritní oblasti, na něž se chce asociace zaměřit:
. Demokracie, občanství, sdružování, společenské zapojení
. Povědomí o lidských právech
. Zákaz diskriminace, boj proti rasismu a xenofobii
. Rovnost pohlaví, boj proti genderovému násilí

Obecné sportovní aktivity:
. Kampus: tréninkové metody
. Výměna hráčů z důvodu poznávání nových metod
. Výměnné přednášky a školení pro trenéry
. Organizace turnajů
 
Kulturní aktivity:
. Povědomí o aktivitách
. Interkulturní dialog
. Aktivity podporující partnerství a zapojení občanů

Hledané partnerské organizace:
sportovní a kulturní neziskové organizace

Uzávěrka pro podávání projektových žádostí:
26. 6. 2014 ve 12:00 bruselského času
 

Kontaktní osoba:
José María Casares
Agrupación Deportiva Madrid Sur
Avda. de Pablo Neruda, 75. Local
28018 Madrid (Španělsko)
Tel.: +34 91 785 49 30
Email: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript
Web: www.admadridsur.org

 
Celý text výzvy je ke stažení na stránkách: http://eacea.ec.europa.eu/erasmus-plus/actions/sport_en