Svátek má Radomír
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

NUIT BLANCHE

I NNO z olomouckého kraje se mohou zapojit do kulturní akce NUIT BLANCHE, která se v Bruselu koná již 12. rokem. Projekt si klade za cíl oživit na jednu noc vybranou čtvrť Bruselu uměleckými aktivitami, od videoprojekcí přes divadelní či hudební vystoupení až po interaktivní instalace. Níže jsou uvedeny základní podmínky účasti.

  1. Projekty mohou být uvnitř i venku, s identifikací nejvhodnějšího místa vám pomůže právě město Brusel podle návrhu vašeho projektu (popř. už při přípravě vám může pomoci České centrum Brusel).
  2. Je možné přijet i na obhlídku místa před akcí, náklady na tuto cestu je možné zahrnout do rozpočtu, který celkově nesmí přesáhnout 5.000 EUR (v podmínkách je uvedena možnost pro site specific projekty žádat o 20 000 EUR, ale to je spíše určeno belgickým umělcům, a takové projekty jsou ročně jen 2).
  3. České centrum Brusel může nabídnout ubytování pro 4 osoby (náklady na ubytování není pak nutné mít v rozpočtu).
  4. Důraz je kladen na to, aby projekt mohl zhlédnout velký počet lidí, na originalitu, a také na možnost interakce, nejčastěji se jedná o audiovizuální projekty či živá představení, v případě toho by se tato měla opakovat několikrát za noc a měla by mít délku max 30min.

Podmínky a přihlašovací formulář jsou ke stažení na stránkách  http://nuitblanchebrussels.be/en. Akce není určená pro děti, takže projekty pro děti nejsou přijímány, probíhá od 19:00 do 7:00 a neměla by tedy výrazně rušit noční klid, pokud půjde o venkovní akci.

Uzávěrka podávání přihlášek bude již příští týden, 5. 3. 2014.

Projekty s českou účastí z loňského ročníku si můžete prohlédnout zde  http://www.youtube.com/watch?v=NF8S0p1bu7s.