Svátek má Radomír
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

NABÍDKA PARTNERSTVÍ V PROGRAMU KREATIVNÍ EVROPA

Název projektu
„Hudba a mládež – naše budoucnost“

Téma:
Rozvoj „Evropského pěveckého sboru mládeže“ (nebo dětského sboru) otevřeného novým naučně–vzdělávacím projektům s podobnými organizacemi, jako jsou umělecké nebo pěvecké školy pro mládež.

Cíle projektu:
1) Bude připraven vzdělávací kurz, který má napomoci vytvoření pěveckého sboru mládeže, který usnadní jak vzdělávání, tak rozvoj hudební kultury šířením znalostí a významu sborové hudby.
2) Evropská škola hodlá podporovat experimentální zpěv a výzkum v rámci inovativních výukových metod, které by přispěly k rozvoji jejích žáků.
3) Cílem projektu je poskytnout inovativní a efektivní expertízu během utváření sborových skupin.

V rámci projektu budou organizovány kurzy zaměřené na hloubkovou studii zpěvu, kurzy zpěvu, kurzy zaměřené na dýchání bránicí, rytmus, tělesné vyjádření a reinterpretaci uměleckého prožitku.

Činnosti:
1) Hodiny zpěvu pro mládež ve věkové kategorii 12-20 let.
2) Skupina se bude účastnit mezinárodní výměny a vytvoří evropský pěvecký sbor.

Skupina nastuduje a uspořádá operní přestavení.

Informace o vedoucím partnerovi projektu:
Benátský pěvecký sbor Pueri Cantores vedený Robertem Fiorettem byl založen v roce 1985 v Isola Vicentina a následně rozšířil svou činnost do Vicenza, Creazza, Lonigu a Benátek (Mestre a Carpenedo). Sbor se po dobu své existence zúčastnil prestižních hudebních událostí a mezinárodních festivalů a pořádal koncerty ve většině významných italských i evropských měst. Pěvecký sbor vystupoval v „Aréně“ Veronské operní společnosti, „Divadle Fenice“ v Benátkách, „Královském divadle“ v Madridu a vystupoval pod vedením slavných profesorů, jako je John Eliot Gardiner, Cesare Alfieri, Giuliano Carella, Yon Marin, Giuseppe Grazioli a Claudio Scimone. Sbor vystupoval v různých italských městech spolu s prestižními orchestry, jako jsou Verdiho orchestr v Miláně, „I Solisti Veneti“, „I Musicali Affetti“, „Olympijský divadelní orchestr“ ve Vicenze, „Benátský federální orchestr“ a „Benátská filharmonie“. O sboru psaly také některé italské časopisy, jako Classic Voice, Panorama a noviny La Repubblica, L’unità, La Stampa, Il Corriere della Sera, Il Gazzettino, Il Giornale a L’Arena.

Potenciální partneři:
6 pěveckých sborů mládeže ze všech členských zemí EU, které by se rády zapojily do projektu vytvoření „Evropské školy sborového zpěvu“, která chce zkombinovat výukový projekt s komunitním uměním.

Financování:
Tato projektová kategorie je předmětem projektové žádosti a maximální grant činí 2.000.000 EUR, což představuje max. 50 % způsobilého rozpočtu.

Uzávěrka:
Zájem o spolupráci musí být doručen pěveckému sboru do 30. 6. 2014.

Výzva k překládání projektových žádostí:
Kreativní Evropa (2014-2020) – podprogram Kultura Projekty evropské spolupráce (výzva 07/2014)

Kontaktní osoba:
Roberto Fioretto Coro „Pueri Cantores“ del Veneto Via Don Sturzo, 8 36033 Isola Vicentina (VI), Itálie Tel.: +39 338/9590968 E-mail: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript