Svátek má Prokop
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Průzkum účasti organizací občanské společnosti na formulování národních pozic k dokumentům EU

Institut pro evropskou politiku EUROPEUM (Česká republika), Centrum pro veřejnou politiku PROVIDUS (Lotyšsko), a Institut pro veřejné otázky (Polsko) v současné době provádějí výzkum zkušeností organizací občanské společnosti s účastí v procesu evropské integrace prostřednictvím vlivu na formulování národních pozic k legislativním návrhům a politickým dokumentům Evropské unie. Výzkum se zabývá národními předpisy, které upravují podmínky zapojení organizací občanské společnosti, a rovněž analyzuje praxi pomocí dotazníků a rozhovorů s představiteli státních institucí i organizací občanské společnosti. Výzkum je realizován v rámci projektu spolufinancovaném programem Evropské Unie "Evropa pro občany".

Prostřednictvím tohoto krátkého dotazníku bychom chtěli získat celkový přehled o využívání možnosti účasti a spolupráce při utváření národních pozic v otázkách legislativy a politických dokumentů Evropské unie mezi organizacemi občanské společnosti v Lotyšsku, České Republice a Polsku. Podrobnější informace o konkrétních postupech budou shromažďovány prostřednictvím rozhovorů. Odpovědi uvedené v dotazníku jsou důvěrné a budou použity výhradně pro účely této studie.

Dotazník nalezne zde:  http://www.surveymonkey.com/s.aspx?sm=XwKA0hJBETmw_2bS7s6PKSiw_3d_3d
Vyplnění dotazníku by Vám nemělo zabrat více než 10 minut času.