Svátek má Radomír
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Novinky z neziskovek

XIV. ročník soutěže hasičských družstev mužů a žen „O putovní pohár Sboru dobrovolných hasičů v Mostkově“

Autor: Administrator. Čtvrtek 08. srpna 2013.

SDH v Mostkově vás zve na XIV. ročník soutěže hasičských družstev mužů a žen „O putovní pohár Sboru dobrovolných hasičů v Mostkově“

Datum konání: sobota  17. srpna 2013
Místo konání: dráha na hřišti v Mostkově

celý článek

 

Závěrečná zpráva významného projektu 2012 „Pomáháme neziskovkám“ pro město Šumperk

Autor: Administrator. Pátek 01. února 2013.

Popis realizace projektu

Významný projekt OK „Pomáháme neziskovkám" je realizován v období od 1. 5. 2012 do 30. 4. 2013. Projekt dlouhodobě podporuje činnost neziskových organizací na území celého Olomouckého kraje. Intenzivnější podpora byla soustředěna také na region Šumperska. Neziskové organizace provozují veřejně prospěšnou činnost zejména v oblastech mládeže, kultury, sportu a tělovýchovy, prevencí kriminality a primární prevencí drogových závislostí, zdravotnictví, sociální služby a humanitární pomoci, životního prostředí. Uvedené oblasti jsou vymezeny v pravidlech pro čerpání finančních příspěvků určených na významné projekty Olomouckého kraje v roce 2012.

celý článek

 

Akce RC Heřmánek na květen 2012

Autor: Redakce UNO. Úterý 17. dubna 2012.

rc hermanekZDE si můžete stáhnout program akcí Rodinného centra Heřmánek na měsíc květen 2012.

   

Každý kousek se počítá! Dohromady sebrali dobrovolníci o víkendu přes 1 000 tun odpadů

Autor: Administrator. Pondělí 09. dubna 2018.

Read moreVíce než 76 000 dobrovolníků při letošních jarních úklidech sesbíralo přes 1 000 tun odpadů na 1 928 místech v celé České republice. Zapojilo se tak zhruba o 10% dobrovolníků více, než na jaře loňského roku. Díky příznivému víkendovému počasí účast překonala očekávání pořadatelů akce ze spolku Ukliďme Česko a Českého svazu ochránců přírody.

I díky nádhernému jarnímu počasí letos vyrazilo zlikvidovat černé skládky i drobný nepořádek více dobrovolníků, než v předchozích letech a beze zbytku naplnili motto letošních jarních úklidů - Každý kousek se počítá. „Nakonec těch kousků bylo jen za tento víkend odhadem na 3,5 miliónu. Je to jen odhad, protože na přesné počítání není při úklidu čas, ale když vezmeme v průměru 50 odpadků na jeden naplněný pytel, nebudeme daleko od pravdy“, sdělil za pořadatele akce Miroslav Kubásek. „Při vyjádření v tunách evidujeme poměrně přesná čísla, konkrétně bylo sesbíráno 1 031 tun odpadů“, dodává.

celý článek

 

MEMORIÁL KRISTINA KUDLÁČE

Autor: Administrator. Čtvrtek 08. srpna 2013.

SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ V Petrově nad Desnou pořádá v sobotu 10. srpna 2013 od 14:00 hodin na hřišti u nádraží v Petrově XIX. ročník pohárové soutěže v požárním sportu MEMORIÁL KRISTINA KUDLÁČE Při soutěži budou k prohlédnutí ukázky hasičské techniky Po soutěži následuje přátelské posezení s hudbou a tancem

   

Strana 39 z 83