Svátek má Radomír
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Novinky z neziskovek

PRŮVODCE SOCIÁLNÍ PROBLEMATIKOU - Změny v sociálním systému od roku 2012

Autor: Redakce UNO. Neděle 17. června 2012.

Brozura-socialni-probOd roku 2012 dochází k výrazným změnám v sociálním systému České republiky. Veškeré služby v oblasti zaměstnanosti, státní sociální podpory, pomoci v hmotné nouzi i dávek pro osoby se zdravotním postižením lze vyřídit na takzvaných jednotných výplatních místech, což je 423 kontaktních pracovišť a 26 detašovaných Úřadů práce ČR. Byla zavedena větší podpora zaměstnavatelů zdravotně postižených osob, veřejná služba, sociální karta a mnoho dalších novinek.

Právě proto vznikla tato publikace, jejíž snahou je pomoci osobám se zdravotním postiženími zorientovat se v sociálním systému České republiky.

Brožura ke stažení ZDE

 

Červen na Sluňákově - přijďte navštívit galerii v přírodě

Autor: Administrator. Úterý 29. května 2018.

Read moreV Domě přírody Litovelského Pomoraví – centru Sluňákov si pro návštěvníky připravili Pátrací hru v galerii v přírodě. Zapátrejte v galerii v přírodě a objevte tajemství sedmi bran k přírodě Litovelského Pomoraví. Sešit, který vás povede, si vyzvednete v informačním centru Domu přírody Litovelského Pomoraví. V současné verzi počítejte se vstupným do Rajské zahrady a Sluneční hory (40/30 Kč/os) a tedy začátkem a koncem vaší hry v rámci otevírací doby informačního centra. Do prázdnin se chystá i verzi bez nutnosti vstupu.

A co takhle piknik nebo odpočinek v galerii v přírodě? Na informačním centru si můžete půjčit piknikové deky a závěsnou síť – hamaku a strávit u nás chvíle odpočinku sami nebo se svými přáteli. Stále také platí nabídka využití ohniště a opékacích vidlic. Ohniště je za malý poplatek, hamaka a deky zdarma s drobnou zálohou (ceník).

Další červnové akce Domu přírody Litovelského Pomoraví – centra Sluňákov naleznete v článku níže.

celý článek

 

Hasičský týdeník č.3/2014

Autor: Administrator. Úterý 21. ledna 2014.

hasicskytydenikAktuální číslo Hasičského týdeníku ke stažení ZDE. Starší čísla týdeníku volně ke stažení naleznete v sekci Archiv na http://www.hasicskytydenik.cz

   

Regionální Vzájemná Výměna Zkušeností

Autor: Administrator. Neděle 19. ledna 2014.

rvvz---sumperk---plakatek-sVíkendové setkání vedoucích, instruktorů a ostatních lidí, kteří pracují s dětmi a mládeží. Semináře, dílny, nápady, prostě vše, co je možné použít pro činnost v dětských kolektivech. Plus zlepšení spolupráce mezi oddíly v našem okolí. To vše je další ročník Regionální Vzájemné Výměny Zkušeností našeho regionu, která se bude konat v termínu 4. - 6. dubna.

Podrobné informace naleznete ZDE, nebo na webu http://rvvz.tokamaradi.cz/.

 

Ukážeme Vám, jak na to! - Kurz pro podporu podnikání

Autor: Redakce UNO. Úterý 11. září 2012.

Read moreUvažujete o zahájení podnikání? Nevíte, jak začít, na kolik Vás přijde založení firmy? Kde sehnat peníze? Jaké předpisy a normy musíte splnit? Máte pochybnosti o tom, jestli Vás podnikání uživí? Chtěli byste své první kroky v podnikání konzultovat s někým, kdo už úspěšnou firmu má a poznat zblízka jeho zkušenosti?

Ukážeme Vám, jak na to! Je projekt financovaný z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a ze státního rozpočtu ČR, určený právě Vám.

V rámci projektu zdarma absolvujete tříměsíční prezenční kurz pro podporu podnikání (komunikace, obsluha PC, podnikatelský plán, psychologie podnikání, základy práva, ekonomika, marketing a obchodní dovednosti).

celý článek

   

Strana 33 z 83