Svátek má Radomír
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Novinky z neziskovek

Hasičský týdeník č.9/2014

Autor: Administrator. Neděle 09. března 2014.

hasicskytydenikAktuální číslo Hasičského týdeníku ke stažení ZDE. Starší čísla týdeníku volně ke stažení naleznete v sekci Archiv na http://www.hasicskytydenik.cz

 

Vánoce pro osamělé

Autor: Administrator. Středa 04. prosince 2013.

Read moreOlomoucká nezisková organizace Středisko SOS pro vzájemnou pomoc občanů letos bude opět připravovat a roznášet vánoční balíčky pro osamělé a nemohoucí seniory. Také ty, čtenáři těchto řádek, můžeš darovat vánoční radost člověku bez vlastního rodinného zázemí.

„Drobné dárky, hygienické potřeby, trvanlivé potraviny a vánoční cukroví můžete přinášet po celý advent do našich provozoven v Praskově 16 a v Rooseveltově 9. Máme otevřeno denně od 9 do 18 hodin a v sobotu od 8 do 12 hodin,“ informuje pracovnice střediska Iveta Věrná. „Více než sto balíčků budeme připravovat

celý článek

 

Vánoční jarmark

Autor: Administrator. Sobota 24. listopadu 2012.

vanocni-jarmarkJarmark se koná 8. a 9. prosince v olomouckém klubu S – CUBE. Jde o vánoční kreativní trhy, v jejichž rámci se představí hlavně neziskové organizace, které tam budou mít své stánky. Kromě prezentace se budou mateřská a rodinná centra věnovat také dětem, pro něž mají připravené zajímavé tvůrčí dílny. Své originálně ručně vyrobené předměty budou prodávat mladí umělci jako například Andy Allen a Woody Warhol, Jenis nebo Andy Bori. Také bude možné zhlédnout módní přehlídku studentek z Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně nebo si poslechnout písně v podání Bystrovanského šramlu nebo pěveckého uskupení Kasiopea. V rámci PR akce je připravené také netradiční divadelní představení dobrovolníků.

   

Zastavte se na benefičním bleším trhu u bratrů kapucínů, pomůžete Oblastní odbočce SONS

Autor: Administrator. Středa 20. června 2018.

Bazárek SONSOblastní odbočka SONS Olomouc Vás zve na benefiční bleší trh, který se v její prospěch rozhodli uspořádat olomoučtí bratři kapucíni. Rádi bychom Vás proto pozvali do podzemí pod terasou kapucínského kláštera u kostela Zvěstování Panny Marie v Olomouci., a to od pondělí 18. června a pak celé léto, denně od 15:00 do 17:00 hodin kromě nedělí. Vstup do podzemí je z olomouckého Dolního náměstí vedle vchodu do kapucínského kostela. Zároveň se tímto na Vás obracíme s prosbou o pomoc. Možná i vy máte doma věci, které delší dobu nepoužíváte i přesto, že jsou hezké a funkční, a možná byste je rádi darovali někomu, komu by mohly posloužit. Takové věci můžete nosit každý den před mší svatou, která začíná od 17:00 hodin, do sakristie zmíněného kostela, nebo do kanceláře odbočky SONS na I. P. Pavlova. (Pro inspiraci – kuchyňské nádobí, sklo, porcelán, hračky, malé elektrospotřebiče, domácí, či zahradní nářadí, čisticí prostředky nebo parfémy, bižuterie atd. Nenoste – šatstvo, knihy a potraviny.)

Pomáhat je možné samozřejmě také tím, že si na trhu něco koupíte. Cenu předmětů, které si vyberete, určíte vy sami. Výjimku tvoří námi vybrané cennější předměty, kde bude stanovena minimální cena. Těšíme se na Vás a děkujeme, že nám pomáháte pomáhat!

 

Pekařovská kaple bude hostit adventní koncert židovských písní

Autor: Redakce UNO. Středa 18. listopadu 2015.

fotobig3Přemýšlíte, kam na adventní koncert, aby to nebylo stejné jako loni? Přijďte se zklidnit a nasát sváteční adventní atmosféru do kaple Nanebevzetí P. Marie v Pekařově na Šumpersku. Tak jako každoročně se zde v sobotu 12. prosince od 16 hodin uskuteční koncert v podání hudebního souboru z údolí Desné. Tentokráte do kaple v podhůří Jeseníků zamíří pěvecký soubor Avonotaj ze Šumperka, který se zabývá interpretací tradičních židovských písní v hebrejštině a jazycích jidiš a ladino. 

Srdečně zve spolek Obnova kulturního dědictví údolí Desné o. s.

   

Strana 30 z 83