Svátek má Radomír
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Novinky z neziskovek

V krásném podhůří Jeseníků se letos opět uskuteční Rejchartická pouť. Zúčastníte se také?

Autor: Redakce UNO. Čtvrtek 22. září 2016.

rejchartice 2Patrona rejchartického kostela sv. Michaela v nově zrestaurovaném interiéru si jako každoročně můžete připomenout nejenom mší svatou spojenou s průvodem ke kapli Panny Marie, ale i odpolednem plným hudby a atrakcí pro děti. Také si můžete prohlédnout Andělskou louku osazenou novými dřevěnými sochami. Pouť zahájí slavnostní mše ve 13:00 hodin za hodebního doprovodu Chrámového sboru Rapotín. Ve 13:45 se průvod vydá k pomníku a ke kapli Panny Marie, kde poutníci dostanou závěrečné požehnání. Bohatý doprovodný program obstará vystoupení Drum Orchestra s kapelou Shamania Mania, pro příznivce country a folku zahrají Ticho buď, večer bude k poslechu a tanci v sále Kulturního domu hrát Pohoda. Zajištěny jsou také atrakce pro děti. Na Rejchartickém rynku budou k dispozici stánky s řemeslnými výrobky a občerstvením. Podrobný program akce ke stažení. Na akci srdečně zve Obnova kulturního dědictví údolí Desné z. s.

 

Charita Zábřeh: Setkávání přináší domácím pečovatelům povzbuzení

Autor: Hynek Pečinka. Čtvrtek 02. dubna 2015.

Read moreUsnadnit domácím pečovatelům jejich nelehkou práci pomohou služby nově zřízené Charitní hospicové poradny. Vedle poskytování rad, zapůjčování pomůcek a doprovázení mají pečovatelé možnost se pravidelně setkávat v tzv. „svépomocných skupinách“. Těžkou životní situaci chce ulehčit Charita Zábřeh lidem, kteří se dennodenně starají v domácnosti o své blízké. „Nejhorší jsou začátky, kdy třeba i ze dne spadnete do reality a najednou nevíte, jak máte co dělat, kam se obrátit o radu a pomoc,“ řekla Marta Třísková, vedoucí Charitní hospicové poradny.

celý článek

 

Soutěž o putovní pohár

Autor: Administrator. Pondělí 11. srpna 2014.

sdh-hlubockySDH Hlubočky Vás zve na XXIV. ročník soutěže O putovní pohár starosty obce Hlubočky a O putovní pohár starosty SDH Hlubočky. Soutěž se koná 20. září 2014 od 10.00 u tenisových kurtů v Hlubočkách.

   

Akce RC Heřmánek na duben 2013

Autor: Administrator. Neděle 10. března 2013.

rc hermanekZDE si můžete stáhnout program akcí Rodinného centra Heřmánek na měsíc duben 2013.

 

Amelie hledá dobrovolníky seniorského věku

Autor: Administrator. Středa 03. října 2018.

Read moreDobrovolnický program Amelie pracuje s onkologicky nemocnými v nemocnicích a ve svých Centrech psychosociální pomoci. Zájem o dobrovolnictví zde často projevují studenti i ti, kteří mají s onemocněním nějakou zkušenost. Dobrovolnický program Amelie v Olomouci právě nyní rozšiřuje řady svých dobrovolníků a hledá zejména aktivní seniory. Ti jsou pro dobrovolnický program zvlášť cenní, protože mohou nabízet svou stabilitu, čas a životní zkušenosti. Cení si jich i nemocní, kteří jejich pomoc přijímají.

Mnoho seniorů do pozdního věku pracuje, cestuje či se vzdělává. Zejména ti, kterým jejich zdravotní stav dovoluje být aktivní, využívají svého volného času velmi kreativně. I mezi nimi se najdou tací, kteří si pravidelně udělají čas na pomoc jiným. Paní Hanka, dobrovolnice Amelie, například dochází jednou týdně na hematoonkologickou ambulanci, kde nabízí popovídání, informace, časopisy a drobné občerstvení při dlouhém čekání. „Vyhovuje mi, že jde o dobrovolnickou činnost v dopoledních hodinách, takže mám čas na své věci a zároveň se stále cítím užitečná. Vím, že mou pomoc oceňují jak nemocní, tak zdravotnický personál,“ dodala dobrovolnice.

celý článek

   

Strana 26 z 83