Svátek má Radomír
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Novinky z neziskovek

Dny umění nevidomých přinesou i kytarový recitál

Autor: Redakce UNO. Pondělí 18. května 2015.

Read moreSjednocená organizace nevidomých a slabozrakých pořádá 21. ročník festivalu Dny umění nevidomých na Moravě. Tento festival zrakově postižených umělců a souborů, jejichž jsou nevidomí a slabozrací rozhodujícími činiteli, se koná již od roku 1995 v období jara a léta ve vybraných městech především střední a východní Moravy. 

Cílem festivalu je představit nejširší veřejnosti nadané zrakově postižené umělce a přesvědčit ji tak o tom, že nevidomý člověk má pouze ztížené zrakové možnosti, ale jinak je zcela schopen být nedílnou součástí společnosti.

celý článek

 

V. ROČNÍK SOUTĚŽE VETERÁNŮ O PUTOVNÍ POHÁR VETERÁNŮ SDH LUDÉŘOV

Autor: Administrator. Středa 27. srpna 2014.

sdh-luderovSDH Ludéřov Vás zve na V. ročník soutěže veteránů ´O PUTOVNÍ POHÁR VETERÁNŮ SDH LUDÉŘOV´, která se koná v sobotu, dne 6. září 2014 v Ludéřově.


Program:
12:30 Příjezd soutěžících družstev
13:00 5. Ročník pohárové soutěže ´O putovní pohár veteránů SDH Ludéřov´
17:30 Ukončení soutěže, vyhlášení vítězů
18:00 - 23:00 Volná zábava v areálu ve Vale

Propozice naleznete ZDE.

 

 

Kurz PRVNÍ POMOC MÁMA

Autor: Administrator. Sobota 06. dubna 2013.

RC Heřmánek si dovoluje pozvat na: Kurz PRVNÍ POMOC MÁMA V pondělí 29.5. 2013 od 9,00 do 12,00 V herně RC Heřmánek Cena: 90,-Kč.

MÁMA je kurz zaměřený na poskytování první pomoci u dětí. Při modelových situacích se naučíte zvládat a řešit nelehké stavy, jakými může být dušení, krvácení, bezvědomí, aj. Kurz MÁMA je vhodný nejen pro maminky, tatínky a sourozence, ale i pro všechny, kteří pracují s dětmi.

celý článek

   

Olomoučtí Přátelé přírody zvou na dvě turistické akce

Autor: Hynek Pečinka. Pondělí 15. října 2018.

Read moreŘíjnem začíná poslední čtvrtletí roku. Původ názvu tohoto měsíce je odvozen od jelení říje, která v tomto období probíhá. V Evropě používaný název october je převzat z římského kalendáře, kde byl tento měsíc osmým v pořadí a rok začínal březnem. Letos se počasí s nastupujícím podzimem rapidně změnilo, ale jak říká známé norské přísloví, není špatného počasí, jen špatné oblečení. Vytáhněte tedy ze šatníku teplejší svršky a vyrazte s námi do podzimní přírody - za smírčími kříži na česko-moravské pomezí nebo jenom sem na Hanou. Tam všude budeme vnímat podzim všemi smysly. 

celý článek

 

Uživatelé Denního stacionáře Okýnko si vyzkoušeli, jaké to je být „na prknech, která znamenají svět“

Autor: Redakce UNO. Úterý 31. ledna 2017.

Read moreDíky podpoře Ministerstva kultury realizoval Denní stacionář Okýnko v loňském roce projekt „Divadelní Okýnko“. Patnáct uživatelů stacionáře mělo možnost formou divadla prezentovat na dvou veřejných vystoupeních své schopnosti a dovednosti. Především pro děti z mateřských školek si uživatelé připravili jednoduchý pohádkový příběh o ježkovi, který tančí tak rád, až z něho jeho okolí šílí. Uživatelé v roli jednotlivých představitelů se pod vedením lektora stávali samotnými tvůrci svých postav. Při vystoupení vtahovali děti do děje, ty se tak stávaly součástí představení a přirozeně spolu s uživateli komunikovaly. Děti měly možnost blíže poznat osoby s mentálním postižením a přestat vnímat bariéry. Nad celým pohádkovým příběhem se navíc klenula krásná metafora o přijetí a pochopení, o potřebě nebýt sám.

celý článek

   

Strana 25 z 83