Svátek má Radomír
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Novinky z neziskovek

Soutež v požárním útoku

Autor: Administrator. Úterý 09. září 2014.

nova dedina pozvankaSDH Nová Dědina si Vás dovoluje pozvat na XXV. ročník pohárové soutěže družstev mužů a žen. Akce se uskuteční 20.9.2014 od 10.30 na hrišti v Nové Dědině. Více informací naleznete ZDE.

 

Příměstské tábory v Provázku

Autor: Mgr. Magda Mečkovská. Čtvrtek 09. května 2013.

Read more„Mám pocit, že je potřeba, aby o prázdninách pro maminky s dětmi bylo něco víc, než jen: pískoviště, koupaliště, ZOO a tak podobně…“, to bylo moje přemýšlení, na základě kterého jsme začali pořádat příměstské tábory pro maminky s dětmi. Jsou to tematicky zaměřené, na sebe navazující dopolední aktivity, na které chodí stále stejná skupina maminek s dětmi. Letos je pořádáme po třetí. Nesměle jsme začali s jedním táborem, toto léto jich bude pět. Z toho jeden celodenní jen pro děti a jeden s programem zaměřeným pro maminky s hlídáním dětí.

celý článek

 

Listopad v Heřmánku přinese besedy, tvoření i prostor k oddechu a sdílení zkušeností

Autor: Redakce UNO. Pátek 02. listopadu 2018.

Heřmánek 2018 02 fotoDorazíte-li v listopadu do Rodinného centra Heřmánek, načerpáte informace, naleznete prostor k oddechu i sdílení zkušeností. V přehledu listopadového programu najdete pozvání na besedy, tvoření i připomenutí, že v prosinci opět přijde Mikuláš. Malí ani velcí se bát nemusí, protože čertům je vstup zakázán! S ohledem na podzimní plískanice ovšem nelze vyloučit nějaké to marodění, proto přikládáme tip na knihu Petra Ludwiga Konec prokrastinace, která určitě stojí za přečtení. Je plná myšlenek a praktických návodů, jak přestat s odkládáním důležitých věcí.

Již Seneka tvrdil: „Zatímco ztrácíme svůj čas váháním a odkládáním, život utíká.“ Na rozdíl od římského filosofa Seneky, prokrastinace je tady stále a odkládáním důležitých věcí často ztrácíme čas, který bychom mohli investovat do něčeho smysluplného. Petr Ludwig tvrdí, že pokud ji dokážeme porazit, máme šanci na šťastnější život. Co myslíte, má pravdu? Krásné podzimní dny přeje a na Vaši návštěvu se těší tým RC Heřmánek.

   

"Sousedů se nebojíme!" Malá liška přivítá v Olomouci Rakušany a vyjede za známými na jih Německa

Autor: Hynek Pečinka. Pondělí 20. února 2017.

Read moreOlomoučtí Přátelé přírody jsou známí tím, že u nich má důležité místo důraz na pěstování přeshraničních kontaktů s podobně zaměřenými kolektivy. Zařazení jejich skupiny Malá liška do celosvětového hnutí, které má své členy na všech obydlených světadílech, k tomu přímo vybízí.   Už delší dobu trvá partnerství olomouckých Přátel přírody s kolegy z jihoněmeckého Metzingenu. Od září 2011, kdy Olomoučáci vyjeli poprvé poznat kraj okolo Stuttgartu, toho spolu ať už v Německu, nebo tady na Moravě i jinde v Česku zažili spoustu a někteří ze členů jsou i během roku v osobním kontaktu.

celý článek

 

Středisko SOS pořádá sbírku stanů a spacích pytlů

Autor: Redakce UNO. Pátek 05. června 2015.

Read moreKoupili jste si na dovolenou nový stan a staré "áčko" vám zbytečně doma zabírá místo? Můžete je věnovat spolu se spacími pytli olomoucké humanitární organizaci Středisko SOS pro vzájemnou pomoc občanů. Jeho pracovníci váš dar předají terénním sociálním pracovníkům Charity Olomouc.

celý článek

   

Strana 24 z 83