Svátek má Radomír
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Novinky z neziskovek

Vstupenky na vánoční koncert Oblastní odbočky SONS Olomouc „SVĚTLO VE TMĚ" již v prodeji

Autor: Administrator. Pondělí 03. prosince 2018.

Read moreSvětlo ve tmě – vánoční koncert Oblastní odbočky Sjednocené organizace nevidomých a slabozrakých Olomouc se koná v pátek 28. 12. 2018 od 18:00 v kapucínském kostele Zvěstování Páně na Dolním náměstí v Olomouci. V tomto stále ještě vánočním čase, kdy je Štědrý den již za námi a jsme plni dojmů z radostných překvapení, Vás zveme na příjemný a sváteční koncert do krásného prostředí vánočního kostela. Vystoupí nevidomý varhaník Pavol Pekný a sólově členky flétnové supiny Black Ladies. Na programu budou skladby J. S. Bacha a J. K. Kuchaře, improvizace na duchovní písně a koledy. Vstupenky v ceně 100 Kč (členové odbočky, ZTP a ZTP/P 50 Kč) zakoupíte po domluvě v kanceláři odbočky (585 427 750) nebo přímo na místě koncertu.

celý článek

 

Charita Zábřeh připravuje tradiční materiální sbírku

Autor: Administrator. Čtvrtek 13. dubna 2017.

Read moreI na letošní jaro připravila Charita Zábřeh ve spolupráci s městy Zábřeh a Mohelnice materiální sbírku šatstva, obuvi, lůžkovin a domácích potřeb. Proběhne hned po Velikonocích a z jejího výtěžku bude Charita pomáhat potřebným lidem. Pokud jste již zahájili jarní úklid svých šatníků a domácností, můžete tyto věci věnovat do sbírky, která se bude konat ve dnech 20.-22. dubna 2017. Veškeré sezónní oblečení i obuv, lůžkoviny, deky, polštáře, ručníky i domácí potřeby budou sbírány ve čtvrtek a pátek od 9 do  17 hodin a v sobotu od 9 do 12 hod. Sběrným místem v Zábřehu bude opět bývalý sklad nádraží ČD (nad ČS Slovnaft) a v Mohelnici lze dary nosit do nákladního auta přistaveného na Náměstí Svobody u Mohelnického kulturního centra.

celý článek

 

Charita Konice slouží i v horkých dnech

Autor: Administrator. Čtvrtek 23. července 2015.

Read morePečovatelky a ošetřovatelky Charity Konice v těchto extrémních vedrech upozorňují své klienty na nutnost dodržování pitného režimu, radí, jak v bytech klientů správně větrat a varují před přetěžováním organismu velkou fyzickou námahou. Horko sužuje i seniory v Domě pokojného staří v Bohuslavicích, kde si situace vyžádala některá provozní opatření, častější kontroly zdravotního stavu a zvýšený dohled nad ubytovanými seniory. Ani charitní pracovníci v Bohuslavicích či v terénu to ale v horku nemají jednoduché.

"Nezaznamenali jsme zatím žádné větší problémy u klientů v domácí péči. Zatím všichni vše zvládají dobře, ale jsme na pozoru a snažíme se jim připomínat hlavně pití dostatku tekutin," popisuje situaci vedoucí terénní pečovatelské služby Naděžda Páleníková.

celý článek

   

Spolupráce s NatočVideo

Autor: Administrator. Pondělí 06. října 2014.

Vážení kolegové a vážené kolegyně,
Kancelář SH ČMS se po projednání ve VV SH ČMS dohodla na spolupráci se společností Natočvideo.cz, která umí dostat vaše videa do Diváckých zpráv v televizi Prima. Je to příležitost, jak zviditelnit naši činnost i hasičský sport. Mají zájem o videa ze soutěží i různých akcí, které pořádáte, případně i o videa ze zásahů, která můžete zveřejnit. Uvítají také vtipná videa a různé legrácky, které ovšem nebudou poškozovat jméno dobrovolných hasičů.  Videa budou před zveřejněním autorizovány a prověřovány.

celý článek

 

Děti se vydají do říše motýlů a květin

Autor: Administrator. Pondělí 10. června 2013.

Olomouc -  Květinový den v botanické zahradě mohou prožít 21. 6.  rodiny z Olomouce, které se zapojí do ojedinělého projektu Měníme věci kolem nás. Potřebovat budou jen dobrou náladu a touhu něco zajímavého se dozvědět. Občanské sdružení Olivy ve spolupráci s ekologickým centrem Sluňákov je vezmou na dobrodružnou cestu do říše motýlů a květin v olomoucké botanické zahradě.

celý článek

   

Strana 22 z 83