Svátek má Cyril a Metoděj
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Obec Jestřebí a Charita Zábřeh společně vyhlašují sbírku na pomoc rodině Kolářových

sbirka-jestrebiKonec letošních prázdnin si bude rodina Kolářových z Jestřebí dlouho pamatovat. V úterý 27.srpna vpodvečer se jejich dům ocitl v plamenech a i přes rychlou pomoc několika hasičských jednotek, byl dům zcela zničen.

Obec Jestřebí se rozhodla na pomoc postižené rodině uspořádat finanční sbírku. Ve spolupráci s Charitou Zábřeh, která disponuje příslušným povolením Krajského úřadu Olomouckého kraje, vyhlásila veřejnou finanční sbírku na pomoc s obnovením obydlí.Lidé se tak mohou svobodně a solidárně podílet na odstranění následků tohoto neštěstí, které nebude z případného pojistného plnění hradit pojišťovna.

Zapečetěné pokladničky pro anonymní finanční dar v hotovosti jsou umístěny na obecním úřadě v Jestřebí a v recepci Charity Zábřeh (Žižkova 15, Zábřeh) od 7 do 16.30 hodin. Na stejných místech jsou k dispozici také sběrací listiny určené pro ty dárce, kteří budou následně chtít potvrzení pro uplatnění odečtu z daní. Pro bezhotovostní kontakt lze využít transparentní sbírkový bankovní účet č.5577830001/5500 pod variabilním symbolem 27082013. (Pokud budou dárci potřebovat potvrzení, mohou si napsat na email: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript ). Společná sbírka potrvá do 7.10.2013.

„Neštěstí může kdykoliv potkat kohokoliv z nás a potom i my rádi přijmeme podanou ruku. Proto předem děkujeme všem, kteří si tuto skutečnost uvědomují a rozhodnou se pomoci,“ zakončil František Klíč.