Svátek má Cyril a Metoděj
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

SPOLEČENSKÁ ODPOVĚDNOST ORGANIZACÍ (CSR)

Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů ČR ve spolupráci s Asociací veřejně prospěšných organizací AVPO ČR a Olomouckým krajem pořádají: SEMINÁŘ PRO MIMOPRAŽSKÉ ORGANIZACE SPOLEČENSKÁ ODPOVĚDNOST ORGANIZACÍ (CSR)

OLOMOUC - 10. června 2014 od 14:30 do 17:00 zasedací místnost č.320 Krajského úřadu, Jeremenkova 40a, Olomouc
PRAHA - 17. června 2014 od 9:30 do 12:00 sídlo AVPO ČR, Malé náměstí 12, Praha 1

Snad všechny velké podniky a mnoho těch středních i malých pracují na svojí společenské odpovědnosti (koncept CSR). Často při tom spolupracují s neziskovými organizacemi. Seminář účastníkům pomůže porozumět, o co ve společenské odpovědnosti jde a jak ji mohou neziskové organizace využít při naplňování svého poslání. A také, jak se samy neziskové organizace mohou stát více společensky odpovědnými.

Seminář je koncipován specificky pro neziskové organizace. V jeho průběhu lektor stručně představí hlavní principy společenské odpovědnosti a oblasti, ve kterých je tento koncept uplatňován, představí některé moderní metody v CSR (sdílené hodnoty, work‐life balance,
odpovědné investování, zapojení do komunity) a s účastníky probere příklady dobré praxe CSR pro neziskové organizace.

Seminář je určen pouze pro mimopražské organizace. Účast na semináři je bezplatná a účastníkům budou uhrazeny cestovní náklady (i při cestě autem) ve
výši ceny vlaku. Náklady budou zaslány účastníkům na jejich osobní účet po vyplnění formuláře.

Přihlašovat se je možné nejpozději týden před konáním semináře u Terezy Markové prostřednictvím emailu Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript .

O lektorovi:
Mgr. David Šourek
Vystudoval Evangelickou teologickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze. Působil ve funkci ředitele Diakonie ČCE – střediska v Čáslavi, které se věnuje práci s lidmi s mentálním postižením (1999‐2008). Následně jedno funkční období (2008‐2013) zastával roli ředitele celé Diakonie ČCE a jednatele jejich servisních organizací. V současné době pracuje na pozici  ředitele Centra rozvojových aktivit Unie zaměstnavatelských svazů ČR, působí jako expert na moderní metody řízení v Konfederaci zaměstnavatelských a podnikatelských svazů ČR a spolupracuje s BDO Advisory s.r.o jako odborný manažer a konzultant.

O projektu
Název projektu: Společným postupem sociálních partnerů k přípravě odvětví na změny důchodového systému – etapa I.
Realizátor projektu: KZPS ČR
Partner projektu: ČMKOS
Doba realizace projektu 07/13 – 06/15
Cíle projektu: V diskuzích se zaměstnavateli a zaměstnanci definovat podmínky, které umožní, aby co největší počet zaměstnanců mohl vykonávat své povolání plnohodnotně až do skutečného nároku na starobní důchod