Svátek má Cyril a Metoděj
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

POSÍLENÍ VLASTNÍCH ŘAD

Další zdravotně postižení občané z jesenického regionu našli v občanském sdružení Zahrada 2000 podporu a pracovní uplatnění, které by jinak obtížně hledali na otevřeném trhu práce. Po úspěšném absolvování 2. běhu rekvalifikačního kurzu Ruční zpracování textilu se provoz Textilní dílna rozrostl o dva nové zaměstnance.

Občanské sdružení Zahrada 2000 nabídla osobám se zdravotním postižením možnost, jak si zvýšit kvalifikaci a získat zaměstnání prostřednictvím rekvalifikačního kurzu Ruční zpracování textilu. Tuto příležitost využilo 8 rekvalifikantů, kteří absolvovali šestiměsíční kurz. Své teoretické a praktické znalosti po té 6 z nich obhájilo u zkoušek a získali tím oprávnění vykonávat tuto odbornou činnost. Na začátku května se 2 úspěšní absolventi stali novými posilami šicí dílny.

Tuto podporu může občanské sdružení Zahrada 2000 nabídnout díky realizaci projektu „ Centrum pro podporu zaměstnávání ZP osob“ CZ.1.04/3.3.05/75.00105, za podpory Evropského sociálního fondu Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.

 

esf