Svátek má Cyril a Metoděj
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Pomáhají mapy v komunitním rozvoji?

mapovaniARPOK, o. p. s. vás zve na další rozvojový večer na téma "Pomáhají mapy v komunitním rozvoji?", který se uskuteční v úterý 27. května od 18.00 v Divadle hudby Olomouc.

Vytváření vlastní mapy má silný efekt na skupinu, která se na tvorbě mapy podílí. Členové komunity mají možnost nejen myslet v prostorových souvislostech, ale také nově vnímat jejich okolí v jiném světle a doslova jej umístit na mapu.  
O tom jak probíhá komunitní mapování v Keni, Jižní Africe, ale i v České republice bude povídat Jirka Pánek z Katedry rozvojových studií Univerzity Palackého v Olomouci.

Jirka Pánek vystudoval Geografii a Geoinformatiku na Přírodovědecké fakultě UP v Olomouci a nyní působí na Katedře rozvojových studií, také v Olomouci. Měl možnost podílet se na mapovacích projektech v Keni a Jihoafrické republice, studoval Komunitní rozvoj v Indii a pravidelně píše pro zpravodajský server GISportal.cz