Svátek má Cyril a Metoděj
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Poznání vlastního pracovního potenciálu

Osoby se zdravotním postižením dostaly příležitost absolvovat pracovní a bilanční diagnostiku. Tento soubor testů jim může napomoci při hledání práce, která by byla vhodná k jejich specifickým zdravotním potřebám.

Diagnostická hodnocení nabídlo osobám se zdravotním postižením občanské sdružení Zahrada 2000, jehož posláním je pomáhat zdravotně znevýhodněným osobám žít co nejběžnější život. Jedním z pomáhajících kroků je také snaha dopomoci této cílové skupině k pracovnímu uplatnění.

Specifické pracovní, výkonové či osobnostní testy si mohli zájemci udělat v průběhu listopadu pod vedením zkušeného psychologa Mgr. Tomáše Kvardy. Ty jim pomohly lépe poznat, kterým profesionálním směrem se dále ubírat, jaké stránky své osobnosti se nemusejí bát posílit či na které si mají při pracovním uplatnění dát pozor. Vyplňování testů sice probíhalo naráz ve skupině osmi osob, v prosincovém vyhodnocení si však výsledky každý ze zájemců vyslechl od psychologa individuálně a měl možnost je s ním v soukromí probrat. Všichni účastníci navíc měli možnost čerpat příspěvek na stravu a jízdné.

Tyto diagnostické testy jsou v posledních letech často užívaným prostředkem jak napomoci pracovně znevýhodněným osobám při hledání práce. Zahrada 2000 o.s. připravuje poslední běh těchto diagnostik na březen 2014. Osoby se zdravotním postižením, které by o absolvování diagnostik měly zájem, mohou kdykoli kontaktovat pracovníky Pracovního poradenského centra pro osoby se zdravotním postižením ať už osobně na adrese Nerudova 405, Zlaté Hory, nebo formou emailu Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript či telefonu 777 536 383.

Pracovní a bilanční diagnostiky patří do souhrnu aktivit, které Zahrada 2000 o.s. nabízí v rámci projektu Pracovní poradenské centrum pro zdravotně postižené osoby CZ.1.04/2.1.01/74.00184. Tento projekt realizuje díky podpoře Evropského sociálního fondu Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.