Svátek má Cyril a Metoděj
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Mistrovství České republiky v deseti tancích 2014

mistrovstviOlomouc bude opět hostit jednu z nejvýznamnějších soutěží v oblasti tanečního sportu – Mistrovství ČR v kombinaci deseti tanců 2014.  Prestižní taneční klání se uskuteční 22. března 2014 ve Sportovní hale Univerzity Palackého v Olomouci.  Mistrovství se zúčastní ty nejlepší tuzemské taneční páry ve všech věkových kategoriích.

Pořadatelem Mistrovství je Klub sportovního tance QUICK Olomouc ve spolupráci s Českým svazem tanečního sportu. Spolupořadateli jsou Univerzita Palackého v Olomouci. „Mistrovství je velmi atraktivní tím, že se taneční páry utkají jak v latinskoamerických, tak ve standardních tancích,“ upozorňuje Jitka Opravilová z Klubu sportovního tance QUICK Olomouc. Dodává, že mistrovství ve sportovním tanci se v Olomouci bude konat již po třetí v řadě. „Aby nám tato titulární soutěž byla přidělena,  museli jsme projít náročným výběrovým řízením  na Českém svazu tanečního sportu. Tímto konkurzem jsme úspěšně prošli již po třetí v řadě, což dokazuje stabilitu a prosperitu našeho tanečního klubu.“

Na Mistrovství ČR v kombinaci deseti tanců 2014 se do Olomouce sjedou nejlepší páry ČR ve všech věkových kategoriích - Junioři I, Junioři II, Mládež, Do 21 let, Dospělí a Senioři. Taneční soutěž odstartuje již ráno v 10 hodin a vyvrcholí před devátou hodinou večerní. Dopoledne se mohou diváci těšit na kategorie juniorské a mládežnické kategorie a odpoledne pak na Do 21 let a prestižní Dospělé. Umění špičkových párů kategorie Dospělých bude možné obdivovat od 16 hodin a poté při následném večerním semifinále a finále, kdy v rámci kulturní vložky diváci budou mít možnost shlédnout strhující výkon I. Vicemistrů ČR v ShowDance z pořádajícího Klubu sportovního tance QUICK Olomouc adále také například II. Vicemistry ČR ve formacích standardních tanců.

Přijdete-li se na tuto akci podívat, nejen, že se dobře zabavíte, ale také pomůžete dobré věci. Část výtěžku ze vstupného bude totiž věnována občanskému sdružení Muž XXI. století, které se ve spolupráci s Urologickou klinikou Fakultní Nemocnice Olomouc věnuje podpoře pacientů s uro-onkologickým onemocněním.

Záštitu nad Mistrovstvím ČR v kombinaci deseti tanců 2014 převzali hejtman Olomouckého kraje Ing. Jiří Rozbořil, primátor Statutárního města Olomouc Martin Novotný a rektor Univerzity Palackého v Olomouci Prof. Mgr. Jaroslav Miller, M.A., Ph.D.

Více informací k akci a předprodej vstupenek naleznete na www.desitka2014.cz.