Svátek má Cyril a Metoděj
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Jak změnit jméno stránky na Facebooku?

Před měsícem jsem na četné žádosti z řad neziskovek zveřejnil na blogu návod na to, jak si změnit název stránky na Facebooku. Kvůli novému občanskému zákoníku musí řada neziskovek změnit své jméno, a v návaznosti na to samozřejmě chtějí adekvátně změnit i název stránky na Facebooku. Návod pojednával jak o situaci s méně jak 200 fanoušky, tak i při jejich větším počtu. Bohužel, varianta veřejného formuláře pro žádost o změnu názvu při více jak 200 fanoušcích byla velmi záhy zrušena.

Třetí variantou je spojit se s některým z preferovaných partnerů Facebooku v České republice, kteří na reklamě pro klienty roztáčejí dost peněz na to, aby měli možnost Facebook o změny požádat. Po komunikaci se zástupci Facebooku se však naskytla ještě jedna varianta. Existuje nástroj nazývaný Self serve tool, který umožňuje o podobné jednodušší operace se stránkami žádat. (Jednoduššími operacemi je myšlena změna názvu, sloučení, atd.) Poprosil jsem o jeho zprovoznění pro sebe, a mám tak nyní možnost o změny žádat.

Vyzkoušeli jsme to na stránce organizace Český západ. Původní název stránky byl Český západ o.s. Kvůli novému občanskému zákoníku se organizace musela přejmenovat na Český západ o.p.s. Takový název by však na Facebooku opět přinesl pouze problémy a lidé zkratku o.p.s. ve vyhledávání pravděpodobně používat nebudou. Název stránky jsme tedy nechali změnit na Český západ. Od žádosti uplynuly pouhé tři dny a Facebook stránku přejmenoval!

Protože vím, že je kolem mě určitě víc neziskovek, které řeší stejný problém, rozhodl jsem se jim pomoci. Pokud potřebujete kvůli přejmenování organizace změnit jméno stránky i na Facebooku, napiště mi na mail   Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript . Chci tohle téma raději oddělit od svého normálního mailu, abych ho případně neměl zaplněný. Žádosti od neziskovek z tohoto mailu budu vyřizovat ve volném čase. Do mailu napište URL vaší stránky, požadovaný nový název a případně nový název organizace. Doporučuji nezahrnovat do názvu stránka na Facebooku žádné zkratky typu o.p.s. a jiné.

Převzato z jendaperla.cz