Svátek má Cyril a Metoděj
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

seminář k programu Erasmus+ (Klíčová akce 1 – Mobilita jednotlivců)

Ve středu 26. 2. 2014 od 13:00 proběhne v zasedací místnosti v 10. patře Regionálního centra Olomouc (Jeremenkova 40b, 779 00 Olomouc) vzdělávací seminář k programu Erasmus+ (Klíčová akce 1 – Mobilita jednotlivců).

Cílem akce je seznámit účastníky s možnostmi financování projektů z programu Erasmus+ a předat jim informace, jak mají postupovat při vyplňování projektové žádosti.

Klíčová akce 1 – Mobilita jednotlivců podporuje projekty mateřských školek, základních a středních škol, organizací občanské společnosti či obcí. Mobilita se týká vzdělávání zaměstnanců (účast na školení, seminářích), žáků a studentů či mladých lidí mimo vzdělávací systém. Je tedy možno připravit společný projekt např. s partnerskou školou, neziskovou organizací nebo obcí, projekty musí být mezinárodní, je třeba mít partnera ze zahraničí. Program pokračuje i v období let 2014-2020 s lehce pozměněnými prioritami.

Komunitární programy představují finanční nástroje Evropské komise, z nichž mohou evropské subjekty čerpat prostředky na své aktivity. Žádosti se obvykle posuzují přímo v Evropské komisi, příp. v některé z jejích výkonných agentur. Pro projekty je třeba mít partnery z jiných členských států a každý podpořený projekt musí naplňovat znaky evropské přidané hodnoty.

Téma semináře:
- Představení programu Erasmus+ a jeho podmínek, příklady projektů mobilit
- Příprava projektové žádosti
- Konzultace projektových záměrů
- Diskuze

Přednášející bude národní konzultant pro mezinárodní spolupráci programu Erasmus+.

Na seminář je potřeba se registrovat na email Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript . Více informací naleznete v pozvánce.