Svátek má Cyril a Metoděj
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Nabídka společného projektu

Sdružení “Polské gotické hrady” z Olštýna hledá partnery z České republiky a Maďarska za účelem přípravy a provádění společných projektů v oblasti turismu a kulturního dědictví s důrazem na hrady, zámky, zámečky, historické ruiny.

Sdružení bylo založeno v roce 1997 a je organizací spojující komuny, ve kterých se nachází gotické hrady. Sdružení má v současnosti 16 členů: 9 z provincie Pomorze (Bytów, Człuchów, Malbork, Gniew, Sztum, Kwidzyn, Lębork, Dzierzgoń, Skarszewy), 6 z provincie Warmia a Mazury (Ostróda, Nidzica, Olsztyn, Lidzbark Warmiński, Kętrzyn, Ryn) a jednu z provincie Kujawy a Pomorze (Nowe). Základním smyslem sdružení je podpora jednotlivých hradů a měst za účelem využití všech výhod, které tyto historické, kulturní a turistické hodnoty nabízí.

Sdružení má rovněž zkušenosti s implementací projektů financovaných z INTERREG IIIA/TACIS, Norských fondů 2004-2009, Programu přeshraniční spolupráce 2007-2013 (Litva, Polsko, Rusko), regionálních grantů spravovaných Baltským Euroregionem a rovněž s dalšími regionálními a národními fondy.

Možní partneři:
Neziskové organizace, národní či regionální muzea, samosprávy

Kontakt:
Izabela Narożniak
E-mail: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript , Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript
Tel.: 0048 89 535 32 76