Svátek má Cyril a Metoděj
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Pomoc pro Filipíny, vánoční balíčky pro ukrajinské děti

filipinyCharita Zábřeh se připojila k celosvětové pomoci těžce zkoušeným Filipínám, které o druhém listopadovém víkendu zdecimoval tajfun Haiyan. Prošel přes tamní ostrovy a za sebou zanechal hrozivou spoušť, velký počet obětí na životech, statisícům dalších lidí zpustošil příbytky.

Pomoc přímo v místě Charita organizuje skrze tamní partnerskou organizaci Caritas Filipinas a CRS.

I místní pobočka sbírá finance, v hotovosti lze přispět v recepci Charity Zábřeh (přízemí Žižkova 15, Zábřeh; ve všední dny 7:00 - 16:30 hodin), kde jsou připraveny zapečetěné pokladničky i sběrací listiny pro případ, že dárce potřebujete potvrzení o daru pro daňové účely.

Více informací o tom, jak lze pomoci i s popisem uskutečněných aktivit se zájemci mohou dočíst na webu www.charitazabreh.cz.

Pokud jste příznivci adresného obdarování, máte možnost se zase po roce zapojit do akce organizované Arcidiecézní charitou Olomouc, která spočívá v přípravě vánočních balíčků pro sirotky a děti z chudých poměrů z Ukrajiny. Více informací, včetně termínu, formy, způsobu, jak se do akce zapojit, najdete na webu www.darky.jsemvidet.eu

Za Vaši solidaritu s obětmi neštěstí i ochotu pomáhat prostřednictvím Charity DĚKUJEME!