Svátek má Cyril a Metoděj
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Křesadlo 2013, třetí ročník udílení cen pro dobrovolníky v Olomouckém kraji

kresadlo2013Tento rok se v Olomouckém kraji koná již třetí ročník oceňování dobrovolníků Křesadlo 2013. Jak zní motto akce, jedná se o „cenu pro obyčejné lidi, kteří dělají neobyčejné věci“.

Nominaci kandidátů k ocenění provádí široká veřejnost, a to v šesti následujících kategoriích: sociální služby; děti, mládež a volnočasové aktivity; zdravotnictví; ochrana životního prostředí; humanitární pomoc a rozvojové projekty, dobrovolní hasiči. Víte-li o někom, jehož dobrovolnická činnost by si zasloužila ocenění v některé ze jmenovaných oblastí, neváhejte navštívit webové stránky www.kresadlo-ok.cz. Zde naleznete ke stažení nominační formulář s bližšími informacemi.

Termín ukončení nominací je stanoven na 20. listopad 2013. Poté nezávislá komise rozhodne o osmi oceněných. Slavnostní předávání cen Křesadlo 2013 proběhne v  pondělí 16. prosince 2013 ve 20 hod. při koncertu Marty Kubišové v Arcibiskupském paláci v Olomouci.

Organizací ceny Křesadlo 2013 byla pověřena Maltézská pomoc, o. p. s. Centrum Olomouc ve spolupráci s Unií nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje. Hlavním partnerem je Olomoucký kraj.