Svátek má Cyril a Metoděj
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

PARTNERSKÁ NABÍDKA PROJEKT Z PROGRAMU DAPHNE III

Institut pro rodinu a rovné příležitosti Navarra, který je součástí odboru pro sociální politiku vlády autonomního regionu Navarra ve Španělsku (http://www.navarra.es/home_en/), hledá partnera pro spolupráci v projektu v rámci výzvy JUST/2013/DAP/AG DAPHNE III. Cílem projektu je přispět k prevenci a potírání násilí páchaného na dětech, mladých lidech a ženách a pro ochranu obětí a ohrožených skupin.

Odbor má dvě hlavní oddělení, která se tematicky věnují:
a) Rovnosti - Rovnost v rámci místních institucí, Místní pakt pro smír a spoluodpovědnost mezi ženami a muži, posílení postavení žen atd.
b) Násilí – boj proti násilí páchaném na ženách, zahrnující vzdělávání, poskytnutí bezpečí, právní a jiné zdroje pro oběti násilí jako relevantní programy.

Region má zájem o spolupráci v rámci tří zvolených priorit:
- 2.2.7. Zvyšování povědomí o násilí na ženách;
- 2.2.6. Prevence násilí na dětech, mladých lidech a ženách prostřednictvím projektů zaměřených na subjektivní změny v souvislosti se sexualizací. Jedná se zejména o změny, které ovlivňují chlapce a dívky prostřednictvím nových technologií, nových médií, videoher, TV programů atd. především z hlediska stereotypů a násilného obsahu;
- 2.2.3. Děti jako oběti a/nebo svědci násilí na svých blízkých, zejména uplatňování a účinky raných terapií pro dětské oběti.

Přístup regionu se zaměřuje na praktickou stránku - zavádění nástrojů, metodiky, materiálů, zdrojů, které mají být použitelné v rámci politik, které jsou zaměřeny z hlediska inovativní perspektivy. Dále se soustřeďuje na jednotlivé osoby, testování v počátečních fázích (pokud již není k dispozici) a provádění studií s praktickou aplikací pro vyplnění zjištěných nedostatků.

Rozpočet:
Celkový rozpočet činí 11.040.000 EUR.
Maximální financování ze strany EU činí 80 % způsobilých nákladů.
Žádost o výši grantu EU musí být přiměřená a úměrná navrhovaným aktivitám.
Neexistuje žádná maximální hranice, minimální příspěvek činí 75.000 EUR.

Trvání projektu:
max. 24 měsíců

Termín pro vyjádření zájmu o partnerství:
22. 10. 2013

Kontakt
Pedro Lacunza
Instituto Navarro para la Familia e Igualdad
Tel.: +34 848 4215 83
Email: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript

Další informace:
http://ec.europa.eu/justice/newsroom/files/call_2013_dap_ag_en.pdf