Svátek má Cyril a Metoděj
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Priessnitzova padesátka už se blíží. Tentokrát pod názvem Priessnitz MTB

Vážení a milí sportovní přátelé, rok se s rokem sešel a je to tu. Již v sobotu 7. září 2013 vás čekají tradiční, jesenické závody na horských kolech. Tentokrát v novém kabátku. Na podzim 2012 se dostala na svět informace, že v rámci seriálu České spořitelny se tradiční závod s názvem Priessnitzova padesátka přesouvá díky pořadateli do Plzně, a to bez náhrady.

Občanské sdružení Jesenický šnek, zajišťující chod regionálního seriálu závodů silničních a horských kol Jesenický šnek a Jesenický šneček, se s informací o konci tohoto závodu v Jeseníkách nespokojilo. Po dlouhých debatách se organizační tým rozhodl tuto sportovní akci uspořádat sám. Svou podstatou vychází nový závod vstříc horským cyklistům, kteří se pravidelně v Jeseníkách tohoto maratonu účastnili, a bylo by nefér je o tak nádhernou akci ochudit. V  letošním roce jde tedy o pořadatelskou premiéru. Název závodu byl drobně změněn na Priessnitz MTB, který tak lépe vystihuje zaměření na horská kola.

Více informací naleznete ZDE.