Svátek má Cyril a Metoděj
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Léto s Provázkem

Za-pohadkouNa letošní léto jsme pro rodiče s dětmi připravili nabídku pěti příměstských táborů. Je to způsob jak nejenom vhodně využít čas, ale také mnohému se naučit, rozšířit si obzory, vědomosti a mít pěkné zážitky.

První tábor se jmenoval Happy days! Maminky měly možnost si s rodilými mluvčími procvičovat angličtinu, zatímco o jejich děti se staraly pečlivé tety na hlídání.

Druhý tábor byl určený pro malé objevovatele. Jmenoval se Kouzelník Fyzika a jeho pohádková laboratoř. Děti si pod vedením zkušené lektorky vyzkoušely spoustu pokusů, hrály zajímavé „technické“ hry a učily se popisovat to, co viděly a vyslovovat svoje názory a pozorování.

Třetí tábor – Příroda pod lupou byl zaměřený na poznávání přírody formou různých výletů – do Botanické zahrady, do ZOO, podívali jsme se i do Afriky díky krásnému promítání, pozorovali jsme, co všechno se děje v parku, kolik je v přírodě barev, tvarů a rozmanitých živočichů.

Pak následoval čtvrtý týden s názvem Příběhy z Velké knihy. Pět příběhů z Bible jsme si nejdříve promítli, pak jsme si je převyprávěli a vyráběli jsme tematické obrázky. Hráli jsme hry a každé z dětí si udělalo svůj Deník neobyčejných příběhů.

Pátý tábor zavedl děti a jejich maminky do světa pohádek. Nechyběly ani pohybové aktivity, tvoření a hraní.

Na tábory máme od rodičů i dětí dobré ohlasy a už vymýšlíme, jak nabídku příští léto rozšíříme.

Za RC Provázek Magda Mečkovská