Svátek má Cyril a Metoděj
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Jarní čtení pohádek na zámku bude spojeno s uvedením knížky o skřítku Veselíčkovi

precteme-si-pohadku„Akci tentokrát zaměříme na tzv. pohádky z hlavy, tedy na pohádky vymyšlené, které se povídají dětem nejčastěji za tmy,“ říká pořadatelka Marie Šuláková. Právě takové jsou podle jejích slov i pohádky, které se poskládaly do publikace o skřítku Veselíčkovi. Autoři pohádek o maskotu obce již byli oceněni na podzimní Záhorské veselici. „Právě tam jsme jim také slíbili, že všechny pohádky brzy vydáme v sešitku, což se nyní i povedlo. Vznikla velmi zajímavá knížečka s ilustracemi dětí, jejich původními návrhy na podobu obecního maskota,“ vysvětlila Šuláková.

Do Veselíčka přijedou herci z Moravského divadla Olomouc Jaroslav Krejčí a Dita Vojnarová. Divadlo Tilia, jež si v obci již v minulosti získalo oblibu díky jeho protagonistům Romanu Prokešovi a Kamilu Královi, sehraje v druhé části programu pohádku s vlastnoručně vyrobenými loutkami z lipového dřeva.

Akce se koná pod záštitou celostátní kampaně Celé Česko čte dětem a jejím mediálním partnerem je i Český rozhlas Olomouc. Pořadatelem je občanské sdružení Záhoří z Veselíčka. S organizací pomáhá také Dětský domov se školou, jenž na zámku sídlí a místní mateřinka.