Svátek má Marek
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Letní tábor v Jestřabí se vydařil

Autor: Marcela Vystrčilová. Pátek 22. července 2011.

Jestrabi_KOUPANILetní tábor, který jsme letos "rozbalili" v rekreačním zařízení Jestřabí, opět nezklamal. Děti si kromě tradičních táborových radovánek, jako je koupání či opékání špekáčků, vyzkoušely i další zajímavé aktivity, například střelbu ze vzduchovek, uzlování nebo přežití v lese. Svou zdatnost prověřily v táborové olympiádě, na výletech navštívily nová místa a spoustu zábavy přinesl také karneval na téma "lesní skřítci".

Vybrané momenty z tábora najdete ve fotogalerii ZDE

Děkujeme za milé reakce rodičů, které si můžete přečíst ZDE

 

Mise statečných 2016 v září v Domašově nad Bystřicí

Autor: Administrator. Úterý 07. června 2016.

Read moreVe dnech 10.-11. září 2016 pořádá Skautské centrum v Domašově nad Bystřicí zajímavou víkendovou akci pro děti a mládež Mise statečných 2016. Akce se koná ve spolupráci s Armádou ČR a Klubem českých turistů-Chameleonem Brno v Domašově nad Bystřicí. Základní myšlenkou uspořádání branně sportovního závodu je obnovení zájmu o aktivity, které souvisejí s chováním občanů ve výjimečných situacích, případně obrannou státu. Hravou a akční formou chceme přitáhnout mladé lidi k uvědomění, že je důležité "Být připraven". Akce je otevřena pro všechny zájemce z ostatních zájmových či jiných spolků, které si budou chtít změřit své síly a dovednosti. Rádi bychom navázali na skautskou historii branných závodů s novým pojetím a charakterem odpovídajícím současným požadavkům a moderním technologiím. Nedílnou součástí akce bude i předání životních zkušeností od účastníků zahraničních vojenských misí, jejich přípravou, používanou technikou, ale také seznámení s prostředím, ve kterém působily, nebo dosud působí.

celý článek

 

Dorostenky z Kolšova zvítězily na MČR v požárním sportu dorostu v Ostravě

Autor: Redakce UNO. Neděle 10. července 2011.

Read moreObrovským překvapením skončilo vystoupení kolšovských dorostenek (okres Šumperk) na MČR dorostu, které se uskutečnilo ve dnech 5. – 6. 7. 2011 na Městském stadionu v Ostravě. Dvoudenní klání přineslo souboj celkem 14 nejlepších družstev z jednotlivých krajů ČR o mistrovský titul.

celý článek

   

Banky bez bariér? Spolupráce TyfloCentra s ČSOB nese ovoce

Autor: Administrator. Úterý 07. června 2016.

Read morePlatíte v obchodě kreditní kartou, vybíráte si peníze z bankomatu a nepřipadá Vám na tom nic složitého? Pro nevidomého jsou tyto činnosti poměrně náročné. Proto TyfloCentrum Olomouc  ve spolupráci s ČSOB připravilo projekt, který přiblížil tyto běžné denní činnosti lidem se zrakovým handicapem. Lidé se zrakovým postižením se učili platit kartou v obchodě, vybírat z bankomatu a využívat internetové i mobilní bankovnictví.

celý článek

 

Červnový program Rodinného centra Heřmánek

Autor: Administrator. Pondělí 06. června 2016.

Read moreLéto už je za dveřmi, před nimi však na naše starší potomky čeká ještě vysvědčení. Pro někoho tolik stresující záležitost. Jedničky, dvojky, trojky… Známky, které mluví o tom, co naše děti možná umí, či neumí, ale neříkají absolutně nic o tom, zda jsou vnitřně šťastné, zda vnímají svou velkou hodnotu, zda se cítí milované. Jak těžké je někdy se od těch všech známek a hodnocení všech ostatních odpoutat. Přejme si, abychom dokázali vidět své děti s láskou a jestli jim dokážeme dát kus pocitu, že jsou milované jen za to, že jsou, jsme to my, kdo zaslouží jedničku a možná i s hvězdičkou, když už jsme u těch známek.

Zveřejňujeme nabídku červnových programů a věříme, že si z nich vyberete.

celý článek

   

Strana 76 z 83