Svátek má Rostislav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Prázdninový provoz v Rodinném centru Heřmánek

Autor: Administrator. Pátek 01. července 2016.

logo-hermanek-rcHurá, Jsou tu prázdniny! Nebo že by ne? Rodiče malých dětí žijí den za dnem, takže jaképak prázdniny? Rodiče větších dětí je nadcházející dva měsíce nebudou předávat institucím, ale bude na nich samotných, aby zajistili jídlo, byli manažery času a vymysleli program, zaplatili příměstské tábory, využili pomoci prarodičů, koordinovali hlídání, zvládli všechno v práci a přitom byli v pohodě… Uffff. Každá změna je vlastně šance. Dokážeme-li v horkých letních dnech, vyžadujících vysoké manažerské schopnosti, najít čas být jen mámou a tátou, být kamarád, být si s dětmi blíž, dny nepřežívat, ale vědomě prožívat, užít si legraci, zahrát si hru nebo si jen tak povídat, pak je čas na skutečné hurá. Rodinné centrum Heřmánek Vám ze srdce vám přeje, abyste si svou prázdninovou šanci nenechali protéct mezi prsty. Sám k nim přispěje otevřením příjemně chladivé herny s možností využití hřiště a pískoviště v areálu místní ZŠ, a to od 18. do 29. července denně od 9 do 13 hodin.

 

Ješek ze Sovince zve na VII. lukostřelecký dobový turnaj obce Pňovice

Autor: Administrator. Středa 22. června 2016.

Read moreJešek ze Sovince, pán panství Pňovského, vyzývá střelce z luku, aby se dostavili na 7. ročník Lukostřeleckého dobového turnaje obce Pňovice, který se koná v neděli 26. června 2016 od 12 hodin na hřišti v Pňovicích. Návštěvníci se mohou těšit na historické ukázky střelných zbraní a na soutěžní lukostřelecké disciplíny. Fotbalové hřiště se promění ve středověký tábor s turnajem v lukostřelbě, jeho součástí bude expozice o vývoji střelných zbraní a ukázky dobového tábora. Soutěžící anebo návštěvníci v dobových kostýmech jsou vítáni. Střílet se bude pouze z jednoduchých luků bez mířidel, sportovní luky nejsou povoleny. V případě, že nemáte vlastní luk, organizátoři Vám jej mohou bezplatně zapůjčit. Vstup na akci je zdarma. Akce je podpořena obcí Pňovice a Korunou českou, další ceny věnovali Fantasy obchod, výroba a prodej luků, šípů a kuší Lazecký, výrobce mečů Had, LH shop a Starsteel.

celý článek

 

Králičí Grand Prix „Hanácké hop“ ve Štěpánově

Autor: Administrator. Středa 22. června 2016.

Read moreKrálíci z celé České republiky se o víkendu sjedou do Štěpánova, aby zde bojovali o nominace na Mistroství Evropy v králičím hopu. Grand Prix „Hanácké hop“ se uskuteční o víkendu 25.-26. června 2016 v Areálu v Sokolské ulici ve Štěpánově. Návštěvníci se mohou těšit na špičkové výkony králíků. Návštěvníci se mohou těšit na špičkové výkony králíků v disciplinách rovinná dráha, parkur, skok vysoký, skok daleký a volné skákání. Na tyto závody s mezinárodní účastí se sjede téměř 50 závodníků se svými králičími sportovci, z nichž bude v sobotu zvolena i Miss králík. Vstupné na akci je dobrovolné. Akce je podpořena obcí Štěpánov a společností ProfiBed.

celý článek

   

Soutěž mladých hasičů v Dolní Dobrouči

Autor: Redakce UNO. Čtvrtek 04. srpna 2011.

sdh-dolni-dobroucSbor dobrovolných hasičů Dolní Dobrouč zve na pohárovou soutěž mladých hasičů O pohár starosty obce, která se uskuteční 28. srpna 2011 na fotbalovém hřišti v Dolní Dobouči. Soutěžit se bude v kategoriích mladší a starší dle směrnic hry „Plamen“.

Podrobné informace na pozvánce ZDE

 

Přednáška o psychických aspektech života s hemato-onkologickým onemocněním v Centru Amelie

Autor: Redakce UNO. Pátek 17. června 2016.

hematoonko přednáškaVe středu 29. června od 16.30 hodin se v Centru Amelie Olomouc uskuteční v rámci červnového tématu projektu Tematické měsíce 2016 přednáška Mgr. Alexandry Škrobánkové, klinické psycholožky FN Olomouc, zaměřující se na psychické aspekty života s hemato-onkologickým onemocněním. Informačně preventivní projekt Tematické měsíce Centrum Amelie realizuje již třetím rokem. Během roku je každý měsíc věnován jednomu druhu rakoviny a zejména možnosti jejich předcházení, zmírňování nežádoucích účinků léčby nebo celkovému zlepšování kvality života. Každý měsíc obsahuje přednášky, workshopy, diskuse nebo on-line poradnu, jsou zveřejňovány webové odkazy na informace z této oblasti a také nově recenze na knižní publikace. Vstup na přednášku je bezplatný, všichni jsou srdečně zváni.

 

   

Strana 75 z 83