Svátek má Rostislav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Centrum Amelie zve na výstavu a na arteterapeutický workshop „Najdi svého ochránce“

Autor: Redakce UNO. Pondělí 08. srpna 2016.

vnitřní ochránceDalší program v rámci projektu Tematické měsíce si připravilo olomoucké Centrum Amelie. Tentokrát půjde o arteterapeutický workshop pod vedením psycholožky a arteterapeutky Centra Amelie Olomouc, Mgr. et Mgr. Marie Pijáčkové. Prostřednictvím výtvarných a imaginativních technik přispějeme k vlastnímu sebepoznání a osobnímu růstu.Tématem je "hledání vlastního ochránce", což možná zní trochu složitě a záhadně, ale jde jen o to vyzkoušet a zjistit o sobě něco nového a to chce "jen" odvahu. Odvážným však štěstí přeje! Tyto neobvyklé zážitky zprostředkujeme v Centru Amelie ve čtvrtek 25. srpna od 16.30 hodin. Vstup na akci je bezplatný. Více o akci na tomto odkaze.

Nebo byste rádi navštívili výstavu, ale nechce se Vám samotným? Pojďte s námi a klidně s sebou vemte i někoho dalšího! Z Centra Amelie vyrazíme 10. srpna v 15 hodin a naším cílem bude Muzeum umění v Olomouci. Prohlédnout si budeme moci výstavu dosud neznámých fotografií Jindřicha Štreita či kolekci toho nejlepšího ze sbírky kresby olomouckého muzea.

 

Informace z hasičské sekce UNO za období 5/2010-4/2011

Autor: Marcela Vystrčilová. Úterý 16. srpna 2011.

Read moreČinností hasičské sekce UNO je již téměř čtvrtým rokem především podpora činnosti a aktivit mladých hasičů v našem kraji.  Kromě toho jsme se aktivně podíleli i na přípravě a organizaci 6 seminářů ve spolupráci s hasičskou sekcí UNO zaměřených na vzdělávání vedoucích, rozhodčích, vedoucích pracovníků či pokladníků a hospodářů.  

celý článek

 

Centrum Amelie hledá spolupracovníky

Autor: Administrator. Pátek 05. srpna 2016.

Read moreCentrum Amelie v Olomouci hledá koordinátora dobrovolníků pro práci s dobrovolníky v Centru a nemocnici v Olomouci a asistenta pro Centrum v Olomouci. Výběrová řízení budou ukončena 15. srpna 2016 a pohovory s vybranými kandidáty proběhnou v olomouckém Centru Amelie 24. srpna 2016. Nástup od 1. září 2016.

celý článek

   

Čápi v Břestu dostali novou webkameru

Autor: Administrator. Pátek 05. srpna 2016.

Read morePo letošním neúspěšném hnízdění čápů v Záhlinicích, které bylo možno sledovat webkamerou na internetu, byla pro veřejnost spuštěna další webkamera na čapím hnízdě v Břestu. Kameru provozuje nezisková společnost Cyrilek ve spolupráci s obcí Břest. Čápi v Břestu hnízdí řadu let na komínu mateřské školy a nyní mají dvě plně vzrostlá mláďata. Pokud se jim bude dařit jako dosud, tak opustí své hnízdo asi během srpna a vydají se na dlouhou cestu na jih Afriky. Podívat se na ně můžete na zde.

celý článek

 

Onko klub Slunečnice Olomouc představuje svou činnost

Autor: Administrator. Pátek 15. července 2016.

Read moreAktivity v jarních měsících jubilejního patnáctého roku činnosti našeho Onko klubu Slunečnice byly bohatší než jiná léta. Přispěla k tomu skutečnost, že klub je od začátku tohoto roku i jedním z olomouckých klubů seniorů. Máme tak možnost účasti na akcích, které pro kluby seniorů pořádá olomoucký magistrát. O pravidelných akcích jen stručně. Součástí dubnové členské schůze bylo vystoupení paní Věry Přikrylové, týkající se tréninku paměti, květnovou navštívila předsedkyně Krajské rady seniorů paní Milena Hesová a informovala nás o aktivitách, které rada pro seniory připravuje, červnová byla spojena s posezením a večeří. Nechyběla pravidelná cvičení s hudbou, jóga, akvagymnastika…

celý článek

   

Strana 74 z 83