Svátek má Rostislav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Centrum Heřmánek zve na program pro podzimní dny

Autor: Administrator. Čtvrtek 29. října 2015.

hermanekMilí příznivci a příznivkyně Heřmánku, hodina za hodinou, den za dnem a říjen je za námi. Jaký byl? Rychlý, i když jsme ručičku hodin posouvali zpět. Přejeme vám, aby čas příliš neutíkal, aby se vám neztrácel, nechyběl pro to podstatné. Přejeme vám krásné podzimní dny, pro jejichž zpestření nabízíme řadu zajímavých programů. Nahlédněte… Těšíme se na vás a vaše děti.

Tým Rodinného centra Heřmánek z Olomouce - Holice

 

Multi-kulti tour v Olomouci

Autor: Administrator. Čtvrtek 07. března 2013.

Vstup do problematiky interkulturního učení.

Školící modul Multi-kulti tour je zaměřen na vstup do problematiky interkulturního učení. Cílem je podpořit účastníky ve zkvalitnění práce s tématy kulturní rozmanitost, rasismus a xenofobie v jejich životě, praxi a projektech programu Mládež v akci.

celý článek

 

Pozvánka na prosincové „punčování“ ve stánku Dobrého místa pro život

Autor: Redakce UNO. Středa 04. prosince 2019.

punc-dobre-misto-pro-zivot4-2016 galerie-980Pojďte si užít předvánoční čas společně s námi! Ve středu 11. prosince po celý den bude na Horním náměstí v Olomouci firma UNEX a.s. ve stánku Dobrého místa pro život prodávat výborný punč a jiné dobroty. Výtěžek z prodeje bude použit na podporu služeb Sjednocené organizace nevidomých a slabozrakých České republiky, oblastní odbočky Olomouc. Pracovníci UNEX i SONS se těší, že se u nich zastavíte právě vy a podpoříte tím aktivity nevidomých! 

   

Z činnosti Onko klubu Slunečnice Olomouc v září a říjnu 2019

Autor: Administrator. Pondělí 18. listopadu 2019.

Read moreSkončily letní prázdniny a my, členky Onko klubu Slunečnice, jsme se opět začaly scházet na pravidelných i dalších aktivitách, ať už pohybových, ozdravných, kulturních i poznávacích. Tradičně to jsou každý týden jóga s Kájou (letos v nových prostorách Centra pohybu) a čtvrteční cvičení s Hankou a Janou, jednou za dva týdny akvaaerobik v bazénu ZŠ dr. Nedvěda, měsíčně Akvapark Olomouc. Podrobněji k ostatním akcím.

Se členkami Onko klubu Duha Vsetín jsme se dne 17. září setkaly na Pustevnách, jejichž areál je národní kulturní památkou. Poseděly jsme a popovídaly si u šálku kávy nebo čaje a poté se prošly kolem jednotlivých objektů včetně těch, které projektoval architekt Dušan Jurkovič. Navštívily Maměnku a potvrdily si, že obnova Libušína po ničivém požáru v roce 2014 je téměř u konce. Našich sedm děvčat po společném programu se ještě vydalo k soše Radegasta i ke kapli sv. Cyrila a Metoděje na radhošťském vrcholu. Před odjezdem se ještě prošlo po 660 m dlouhé stezce v oblacích „Valaška“. Předběžně jsme se vsetínskými děvčaty domlouvaly na společném rekondičním pobytu v příštím roce, snad v Branné.

celý článek

 

15. Pekařovská pouť proběhne společně s Mezinárodním setkáním flašinetářů od 17. do 19. srpna

Autor: Administrator. Pondělí 16. července 2018.

Read moreVe výroční den patronů kostela na Štolnavě (Prameny) sv. Jana a Pavla se už popáté uskuteční Mše svatá spojená s koncertem Scholy od sv. Jana Křtitele a s poutním setkáním současných a bývalých obyvatel této osady. Pouť se koná od pátku 17. do neděle 19. srpna, hlavní program se bude konat v sobotu Pekařově. A nač se můžete těšit? Tato třídenní akce nabídne návštěvníkům bohatý kulturní program. Pouť bude zahájena v pátek 17. srpna v Hostinci Na Rychtě Hanušovice a v Ruční papírně Velké Losiny IX. Mezinárodním setkáním flašinetářů za účasti hostů z Francie, Německa, Polska, Slovinska, Slovenska, Švýcarska a České republiky. V sobotu pokračuje pouť v Pekařově Mší svatou a pokračováním setkání flašinetářů, vystoupením divadelních a hudebních souborů, ukázkami lidových řemesel a historických krojů. Pro malé návštěvníky bude připravena dětská pouť a loutkové divadlo. Pouť bude zakončena vystoupením flašinetářů v neděli v Ruční papírně a v Rapotíně na Mariánské pouti.

celý článek

   

Strana 7 z 83