Svátek má Irena
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Novinky z neziskovek

Po roce můžete v květnu opět zavítat do kaple v Pekařově na Jarní setkání

Autor: Administrator. Čtvrtek 03. května 2018.

Pekařov jaroJarní setkání se koná v sobotu 12. května v pekařovské kapli Nanebevzetí P. Marie. Program bude zahájen v 15 hodin. V letošním téměř již „letně oděném" podhůří Jeseníků se budete moci zaposlouchat do hudebního vystoupení žáků ZUŠ Šumperk, do kázání o sv. Janu Nepomuckém, patronu na ochranu před povodněmi a do povídání o historii povodní v Podesní. 

 

Jubilejní X. ročník hasičské soutěže Olomoucký drak zve na neděli 18. září

Autor: Redakce UNO. Čtvrtek 18. srpna 2016.

Olomoucký drak 2015Jubilejní X. ročník hasičské soutěže Olomoucký drak se koná v neděli 18. září 2016. Přebor jednotlivců v disciplíně běh na 60 m s překážkami mladých hasičů v kategoriích starší, mladší a přípravka se uskuteční v Olomouci na stadionu TJ Lokomotiva. Registrace účastníků probíhá do 17. září do 12:00 hodin, je možná prostřednictvím internetu na tomto odkaze.

Prezence na závodišti v den závodu od 7:30 do 8:30. Startovné ve výši 30,- Kč na jednoho závodníka se hradí při prezenci. Soutěžící také předloží platný průkaz člena SH ČMS (bez platného průkazu nebude umožněn závodníkovi start). Slavnostní nástup se odehraje v 8:30 hod. Sportovní akci pořádá a srdečně na ni zve Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, Okresní sdružení hasičů Olomouc. Podrobné informace a pokyny ke stažení zde.

 

Libosad Malého Noe boduje v soutěži o nejhezčí českou proměnu

Autor: Administrator. Pondělí 20. července 2015.

Read moreLibosad Malého Noe se uchází o cenu v soutěži "Má vlast cestami proměn", která hodnotí nejen nejlepší proměny českých staveb, ale i krajiny. V současné chvíli se libosad - v konkurenci 99 přihlášených proměn - nachází na druhé příčce. Místo má bohatou historii – téměř před sto lety inicioval vznik sadu nad Předmostím starosta obce Josef Knejzlík, s jehož pomocí se podařilo na málo úrodných obecních pozemcích vytvořit ovocný sad.

Ten ale v posledních desetiletích zpustl, oblast nebyla udržovaná a žádala revitalizaci. Zástupci olomoucké Nadace Malý Noe přišli před třemi lety do Přerova s nápadem sady znovu oživit a zároveň pomoci dětem, které vyrůstají bez biologických rodičů.

celý článek

   

Rodinné centrum Heřmánek zve na seminář komunikace i dětský bazar

Autor: Administrator. Čtvrtek 19. února 2015.

Read moreRodinné centrum Heřmánek je rodinné a komunitní centrum působící v olomoucké čtvrti Holice. Nabízí služby a poradenství zaměřené na těhotenství, rodičovství, výchovu dětí a slaďování osobního, profesního a rodinného života. Poskytuje také prostor pro vzájemnou pomoc a předávání zkušeností, společenství a je otevřeno všem generacím. Centrum Heřmánek připravuje programy v oblasti podpory hodnot rodiny, zdraví a ochranny životního prostředí.

Z nejbližších akcí si dovoluje pozvat širokou veřejnost na seminář partnerské komunikace a burzu dětského oblečení.

 

Dobrovolnictví od začátku do konce

Autor: Redakce UNO. Úterý 04. října 2011.

Read moreV rámci Evropského roku dobrovolnictví uspořádalo v pátek 16. září Informační centrum pro mládež Prostějov ve spolupráci s Prostějovskou koalicí neziskových organizací (PRKNO) akci na podporu dobrovolnictví. Prostějovské organizace pracující s dobrovolníky zde pomocí různých aktivit prezentovaly svoji činnost a možnosti zapojení veřejnosti do svých programů. Akci podpořila Unie neziskových organizací Olomouckého kraje (UNO), město Prostějov i Olomoucký kraj a MŠMT.

celý článek

   

Strana 9 z 83