Svátek má Soňa
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Novinky z neziskovek

Na co se v Centru Amelie Olomouc můžete těšit v říjnu?

Autor: Administrator. Pátek 07. října 2016.

Read moreVe středu 12. října v 17:00 hodin Vás čeká beseda na téma Radost dát, štěstí přijmout. Dary, dárky, dárečky. Dostávat? Dávat? Co byste radši? A jak souvisí dárky se štěstím? Hostem toho Večera s Amelií bude ředitel štědré sociální sítě Hearth.net Jan Dolínek. Co je tato síť zač? Hearth znamená anglicky krb a jako krb chce i tato síť rozdávat hřejivé teplo lidem kolem sebe. Hearth.net založil Libor Malý, úspěšný podnikatel a filantrop. Dnes má web 16000 uživatelů ze všech koutů České republiky a aktuálně tam lze nalézt přes 3500 darů a přání. Kompletní program na měsíc říjen níže nebo ke stažení zde.

celý článek

 

Soutěž mladých hasičů v Bělkovicích - Lašťanech

Autor: Redakce UNO. Čtvrtek 15. září 2011.

znak-sdhSDH Bělkovice-Lašťany si Vás dovoluje pozvat na Soutěž mladých hasičů v požárním útoku, která proběhne 18. září 2011 na koupališti v Bělkovicích-Lašťanech. Zahájení soutěže proběhne v 9:00 hod.

Soutěž je zařazena do Okresní ligy mladých hasičů.

Další informace na pozvánce ZDE
 

Hnutí DUHA Olomouc informuje veřejnost o projektu výstavby na Vřesové studánce v Jeseníkách

Autor: Administrator. Úterý 04. října 2016.

Read moreProjekt výstavby na Vřesové studánce v Jeseníkách má vážné trhliny a veřejnost jej odmítá, potvrzuje legislativní proces EIA. Ministerstvo životního prostředí („MŽP“) dne 22. 9. 2016 zveřejnilo závěry tzv. zjišťovacího řízení1 v rámci procesu posuzování vlivu stavby na životní prostředí k projektu na Vřesové studánce na masivu Červené hory. V závěrech MŽP konstatuje, že záměr „Obnova poutního místa Vřesová studánka“ může mít významný vliv na životní prostředí a bude dál posuzován podle zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí („zákon o EIA“). Závěr zjišťovacího řízení tak potvrzuje dosavadní vyjádření ekologů a odborníků z univerzit, že projekt stavby na Vřesové studánce přináší řadu rizik a ohrožení pro evropsky výjimečnou přírodu v této oblasti. V rámci zjišťovacího řízení vyjádřilo negativní výhrady k projektu sedm ekologických organizací a dále Česká inspekce životního prostředí a Správa Chráněné krajinné oblasti Jeseníky. Masivně se zapojila i široká veřejnost, která využila práva zaslat k záměru svá vyjádření.

celý článek

   

Netradiční soutěž Ješov

Autor: Redakce UNO. Úterý 13. září 2011.

znak-sdhSBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ JEŠOV si Vás dovoluje pozvat na 3. ročník netradiční hasičské soutěže veteránů, který se uskuteční 17. září 2011 v Ješově.

Začátek soutěže je ve 13:00 hodin. Po skončení soutěže následuje taneční zábava.

Další informace na pozvánce ZDE

 

Kupte si pastelku „umění žít ve tmě“

Autor: Administrator. Pátek 30. září 2016.

Read moreDne 12. října proběhne u příležitosti Mezinárodního dne bílé hole celonárodní veřejná sbírka Bílá pastelka. Bílá pastelka připomíná bílou hůl, která není jen symbolem slepoty, ale je především symbolem důstojného života nevidomých. Bílá hůl zvyšuje bezpečnost nevidomých v dopravním provozu a pomáhá zrakově postiženým s orientací v okolním prostředí. Občané měst Olomouce, Mohelnice, Litovle, Lutína, Prostějova, Přerova, Zábřehu, Jeseníku, Šumperka, stejně jako ostatních měst na celém území republiky, budou mít příležitost koupit si bílou pastelku „umění žít ve tmě“ a podpořit služby pro zrakově postižené, které bezplatně poskytuje obecně prospěšná společnost Tyfloservis (tel: 585 428 111) a Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých ČR (585 427 750).

celý článek

   

Strana 72 z 83