Svátek má Marek
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Novinky z neziskovek

Ocenění Křesadlo v kategorii "dobrovolní hasiči" a cenu GOAL získala Vlasta Švubová

Autor: Marcela Vystrčilová. Středa 14. prosince 2011.

Read moreV pondělí 12. prosince se v Regionálním centru Olomouc konala konference „Dobrovolnictví v sociálních službách“ pořádaná u příležitosti Evropského roku dobrovolnictví 2011 pod záštitou hejtmana Olomouckého kraje Ing. Martina Tesaříka. V rámci odpoledního programu proběhlo poprvé v Olomouckém kraji udílení ocenění Křesadlo 2011 - „Ceny pro obyčejné lidi, kteří dělají neobyčejné věci“. Rovněž byla udílena i cena Olomouckého kraje GOAL - „Ocenění dobrovolnické činnosti“.

Za dobrovolné hasiče z Olomouckého kraje cenu Křesadlo získala naše sestra Vlasta Švubová z SDH Medlov. Velkým a příjemným překvapením pro nás hasiče bylo, když i jednu ze tří cen Goal 2011 (týdenní pobyt v Americe) získala opět naše Vlastička.

celý článek

 

Den otevřených dveří v organizacích pro nevidomé a slabozraké u příležitosti Dne nevidomých 14. listopadu

Autor: Redakce UNO. Středa 02. listopadu 2016.

Read moreSjednocená organizace nevidomých a slabozrakých ČR – Oblastní odbočka a Prodejna Tyflopomůcek, TyfloCentrum Olomouc, o.p.s. a Tyfloservis Olomouc, o.p.s. pořádají u příležitosti Dne nevidomých v pondělí 14. listopadu 2016 od 9:00 do 16:00 hodin Den otevřených dveří. Zvána je široká veřejnost, žáci, studenti a pedagogové škol, obzvláště ale ti z Vás, kdo špatně vidíte a nevíte si občas rady, jak řešit některé situace. Prohlédnete si prostory centra na I. P. Pavlova 69 v Olomouci (areál Jalta) a seznámíte se s nabídkou poskytovaných služeb, aktivit a programů pro osoby se zrakovým postižením.

celý článek

 

VIDEO Z BRANNÉHO ZÁVODU V POHOŘANECH

Autor: Redakce UNO. Úterý 08. listopadu 2011.

Pokud chcete vidět krátkou videoreportáž z branného závodu v Pohořanech, klikněte ZDE

   

Jak proměnit dvojnásobnou starost na dvojnásobnou radost? Na konferenci „Život s dvojčaty - dvojnásobná radost“

Autor: Redakce UNO. Středa 02. listopadu 2016.

KF2016 pozvanka emI letos pro Vás Centrum pro rodiny s dvojčaty a vícerčaty tradičně připravilo konferenci „Život s dvojčaty - dvojnásobná radost“, která proběhne v úterý 15. listopadu 2016 v prostorách Krajského úřadu Olomouckého kraje v Olomouci. Opět jsou pozváni odborníci, kteří se věnují rodinám s dvojčaty a rádi se podělí o své znalosti a zkušenosti. V dopoledním bloku se můžete těšit na téma Proměny partnerského vztahu po porodu dvojčat, Bonding a klokánkování u dvojčat či Jak (si) udržet všech pět pohromadě, příspěvek přímo z milovické rodiny s paterčaty. V odpoledním bloku proběhne Meziregionální setkání klubů dvojčat a vícerčat, na kterém se budou prezentovat aktivity klubů dvojčat napříč ČR. Toto setkání umožní také naplánovat další společné aktivity na rok 2017.

Konference je určena odborné i laické veřejnosti. Konferenční poplatek činí 100 Kč za osobu. Přihláška je ke stažení zde, podrobný program zde.

 

Maškarní halloweenská párty

Autor: Redakce UNO. Sobota 08. října 2011.

Halloween plakatSDH Kolšov srdečně zve všechny dospělé a hlavně děti na Maškarní Halloweenskou párty, která se uskuteční dne 22. 10. 2011 od 14:00 hodin v Kulturním domě v Kolšově.

Pro děti budou připraveny hry, soutěž o nejkrásnější dýni a masku, občerstvení, diskotéka, TOMBOLA. Každá maska bude odměněna. Hraje DJ Nesquik.

   

Strana 70 z 83