Svátek má Taťána
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Novinky z neziskovek

Novinky z Centra Amelie. I letos pokračuje v projektu Tématické měsíce

Autor: Redakce UNO. Pondělí 23. ledna 2017.

Read moreUžitečnou pomůcku pro onkologické pacienty připravilo a koncem roku 2016 vydalo Centrum Amelie. Od konce prosince je v distribuci nová brožura centra Návrat do zaměstnání po onkologické nemoci. Obsahuje řadu užitečných rad, návodů a kontaktů. Již v prvních dnech distribuce ji pochválila onkologická klinika nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně i pacientská organizace MammaHelp. Věříme, že bude všem dobře sloužit. V případě zájmu o ni kontaktujte jakoukoliv pobočku Amelie.

celý článek

 

Pozvánka na pouť SDH Dlouhomilov

Autor: Redakce UNO. Středa 18. dubna 2012.

Read moreSDH Dlouhomilov zve 5.5. 2012 na tradiční hasičskou pouť ke cti a chvále sv. Floriána, patrona hasičů. Slavnost bude zahájena slavnostním průvodem od hasičské zbrojnice ke kapličce na Skalce ve 13 hodin. Začátek mše v 13,45 hodin.

celý článek

 

Onko klub Slunečnice Olomouc v závěru roku 2016

Autor: Redakce UNO. Pondělí 16. ledna 2017.

Read moreUplynul patnáctý, jubilejní rok činnosti našeho Onko klubu Slunečnice a první rok, kdy se stal i klubem seniorů, jejichž zřizovatelem je olomoucký magistrát. I v posledních dvou měsících roku 2016 pokračovala bohatá nabídka činností našeho klubu, magistrátu či krajské rady seniorů. Každá z nás, členek klubu, si mohla vybrat dle svého zájmu, ať již šlo o aktivity kulturní, tělovýchovné a další. Dotknu se jen některých z nich.

celý článek

   

Tohatsu fire cup 2012

Autor: Redakce UNO. Středa 18. dubna 2012.

plakatTFC-(2)OSH Olomouc vás srdečně zve na seriál soutěží Tohatsu fire cup v roce 2012.
Těšíme se na vaší účast!

Pravidla TFC 2012 ke stažení ZDE
Plakát TFC 2012 ke stažení ZDE

 

Rys ostrovid míří k Brnu. V Moravském krasu byl potvrzen výskyt vzácné šelmy

Autor: Redakce UNO. Sobota 14. ledna 2017.

Read moreRys ostrovid, naše největší kočkovitá šelma, se již minimálně od září zdržuje v Chráněné krajinné oblasti Moravský kras. Přímo jej zde pozorovali a zdokumentovali pracovníci Mendelovy univerzity v Brně Martin Duľa a Miroslav Kutal. Nyní se zdá, že rys se vyskytuje v Moravském krasu a širší oblasti Drahanské vrchoviny trvaleji. Minulý týden to potvrdily nálezy stop při společném mapování odborníků z Agentury ochrany přírody a krajiny (Správy CHKO Moravský kras), Mendelovy univerzity v Brně, Ústavu biologie obratlovců Akademie věd ČR a dobrovolníků Hnutí DUHA. Nezpochybnitelný důkaz přinesla také fotopast, umístěná u nalezené stržené kořisti.

celý článek

   

Strana 67 z 83